Dennis Hauger

Hauger om suksessåret: - Veldig hektisk

Den ferske Formel 3-mesteren knuste alt og alle denne sesongen, men holder fortsatt kortene tett til brystet om framtida. Nå venter en etterlengtet juleferie hjemme i Norge.

KRONET MESTER: Dennis Hauger vant Formel 3 mesterskapet. Her i Abu Dhabi der pokalen ble løftet. Foto: Shutterstock editorial
KRONET MESTER: Dennis Hauger vant Formel 3 mesterskapet. Her i Abu Dhabi der pokalen ble løftet. Foto: Shutterstock editorial Vis mer
Publisert

Dennis Hauger (18) kan se tilbake på et helt ellevilt år.

18-åringen kronet en helt fantastisk sesong i Formel 3 med å løfte pokalen på Formel 1-avslutningen i Abu Dhabi for snaue to uker siden, og forsterket stempelet som en av de mest lovende førerne i motorsportsirkuset.

- Det var gøy å løfte pokalen der nede når det var så mange mennesker til stedet. Vanligvis ville jeg jo stått i bildressen da, men sånn ble det ikke denne gangen, sier Hauger til Dagbladet.

I tillegg til bøtteløfting, fikk han se kollega Max Verstappen snappe Formel 1-pokalen foran nesa på Lewis Hamilton. Hauger håpet naturligvis på nederlandsk seier, men hadde sympati for Hamilton, etter det han kaller en «vill» avslutning.

- Jeg synes veldig synd på han. Det må ha vært utrolig surt med tanke på hvordan det endte.

- Møtte du Verstappen nå i Abu Dhabi?

- Ja, jeg møtte han dagen etter løpet. Jeg tror han var veldig fyllesyk, sier Hauger og drar på smilebåndet.

Hauger kjører for øyeblikket for det italienske laget Prema Racing, i tillegg til å være del av juniorakademiet til Red Bulls Formel 1-lag.

Vis mer

Dyre julegaver?

Etter et par uker i Abu Dhabi er supertalentet nå hjemme på Aurskog. 2021 har mildt sagt vært et travelt år for 18-åringen, og da er det deilig å komme hjem til venner og familie.

- Nå blir jeg hjemme noen uker, som er det lengste jeg har vært hjemme på en god stund. Jeg skal bare slappe av og nyte tiden hjemme.

Og det spørs om julegavene fra Dennis blir av det dyre slaget i år. Nordmannen sikret nemlig en feit pengesekk da han vant Formel 3.

- Det er 300 000 euro i pengepremie.

Men:

- Det går ikke rett i lomma mi, altså. Det går til neste års satsing, det kommer godt med, sier Hauger.

300 000 euro tilsvarer cirka. 3 millioner norske kroner.

STORE SUMMER: Formel 3-seieren sikret en solid pengesum. Foto: Fredrik Hagen / Dagbladet
STORE SUMMER: Formel 3-seieren sikret en solid pengesum. Foto: Fredrik Hagen / Dagbladet Vis mer

Venter på bekreftelse

I september da Dagbladet snakket med Haugers manager, Harald Huysman, sa han at en offentliggjøring av Haugers framtid var nært forstående.

Det spekuleres nemlig i om den ferske Formel 3-mesteren blir å se i Formel 2 fra og med neste sesong, og om det blir med hans nåværende lag, Prema Racing.

Hauger vant Formel 3 med hele 26 poeng, og det er dermed ikke vanskelig å tenke seg at han nå er klar for å ta ett steg opp.

Men, en offentliggjøring lar vente på seg.

Dagbladet har imidlertid opplysninger på at en annonsering kommer rundt månedsskifte januar-februar.

Og hovedpersonen selv vil ikke lette på sløret helt enda.

- Det er ikke bekreftet om det blir Formel 2, men det ser veldig lyst ut.

Hauger, som internasjonalt har erfart mediekjøret i mange år, merker nå at interessen for sporten er større enn noen gang her hjemme i Norge.

- Det har vært veldig hektisk ja. Siden jeg var elleve år har jeg gjort intervjuer på engelsk, så jeg er ganske vant til det. Men den siste tiden har det jo vært veldig mange intervjuer på norsk, og det er nytt. Det er gøy å se hvordan interessen vokser i Norge, sier Hauger.

Avslører julemiddagen

Det å være motorsportutøver kan kanskje utenfra se ut som en ganske «chill» jobb, men det avkrefter Hauger, som sier det ligger mange timer med fysisk trening bak.

- Man må være i veldig god fysisk form. Folk skjønner kanskje ikke helt den styrken som er i bilene, og hvor mye styrke som kreves for å kontrollere de.

Men i jula skal han legge beina høyt og nyte alle godene som høytida har å by på.

- Hva står på middagsbordet på julaften hos familien-Hauger?

- Det er ribbe på julaften, etterfulgt av pinnekjøtt i romjula, sier Hauger etter å ha forhørt seg med far.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer