- Hauges glansdager er over

Uwe Rösler raser mot dommer Terje Hauge etter tapet på Lerkendal.

LERKENDAL (Dagbladet.no): Rosenborg - Viking 2-0.

Viking-trener Uwe Rösler var rasende på dommer Terje Hauge etter kampen. Vertene fikk tildelt ei straffe de åpenbart ikke skulle hatt, og Steffen Iversen scoret sikkert.

Etter kampen ville Rösler først ikke se TV 2s repriser av situasjonen.

- Jeg trenger ikke å se det. Alle på stadion så at han filmet, sier Rösler om da John Pelu gikk i bakken.

- Mistet grepet?

Tyskeren forteller at han håper Hauge vil innrømme feilen, men at han ikke er sikker på det.

- Jeg håper Rune Pedersen (NFFs dommerdjef, red.anm.) har baller nok til å gjøre noe med det, men jeg er ikke sikker. Dette er første gang jeg går ut mot dommerne, men Terjes glansdager som dommer er over. Han har gjort flere store feil på tre uker, og det har gått mot oss hver gang. Jeg har alltid verdsatt Terje høyt, han har vært den beste dommeren i Norge, men slike avgjørende situasjoner skal han bare se. Kanskje han har mistet grepet, sier Rösler til TV 2.

Dagbladet.no møtte John Pelu etter kampen, og han innrømmet at han ikke skulle hatt straffe - men han tilbakeviser at han filmet.

SIKKER: Steffen Iversen scoret på den første av to Rosenborg-straffer. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
SIKKER: Steffen Iversen scoret på den første av to Rosenborg-straffer. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer

- Det var ikke straffe, jeg var i ubalanse og falt. Dommeren gjorde feil.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hauge beklager

Da Terje Hauge møtte pressen etter kampen, hadde han sett tv-bildene. Derfor har han ingen problemer med å legge seg flat for kritikken.

- TV-bildene viser at det ikke er straffespark. Jeg har en vanskelig vinkel, og det ser ut som Pelu blir hektet. Dette tar jeg selvfølgelig selvkritikk på og jeg beklager på det sterkeste. Utfallet av kampen bærer selvfølgelig preg av dette, sier Hauge.

Kjetil Rekdal så kampen som TV 2-ekspert. Han mener Pelu burde sagt fra til dommeren om at det ikke var straffe.

- Hvis Pelu hadde samvittighet, skulle han gått bort til Terje Hauge og sagt at det ikke var straffe. Da ville han fått en fantastisk høy stjerne. Men dette får konsekvenser for gutten selv, han blir husket som en jukser. Hvis du er smart som spiller, går du til dommeren og sier «det var ingenting», sier Rekdal.

Tredje strake for RBK

Rosenborg begynner så smått å finne tilbake formen etter en seriestart langt under pari. Med seier hjemme mot Viking ville trønderne ta sin tredje strake seier i serien. De hadde dessuten muligheten til å passere Viking på tabellen. Og med ny trener på plass ble det selvfølgelig stilt store forventinger til hjemmelaget.

- Hauges glansdager er over

Rosenborg startet kampen best, men slet med å komme til de helt store sjansene. Defensivt hadde de full kontroll, og gjestene fikk knapt nærme seg trøndernes 16-meter. Lago og Stadsgaard var meget solide bak. Det var en skuffende første omgang fra begge lag.

Andre omgang skulle vise seg å bli mye mer innholdsrik enn den første. Omgangen startet som den første, Rosenborg var best, men de store sjansene manglet.

Stokholm reddet straffe

58 minutter spilt startet dramaet. John Pelu ble ifølge dommer Terje Hauge ble felt innenfor Vikings 16-meter. Viking protesterte voldsomt, og mente svensken filmet. Det ble uansett straffe, og fra krittmerket plasserte Steffen Iversen ballen kontant i det venstre hjørnet. Thomas Myhre gikk feil vei, og Rosenborg ledet 1-0.

Etter den første scoringen, ble det igjen en tam periode med mye dårlig kvalitet, og der begge lag slet med å komme til sjanser. Men helt på tampen av kampen ble det igjen dramatisk. Steffen Iversen kom alene gjennom og forbi Myhre, og sistnevnte så ingen annen mulighet enn å holde igjen Iversen. Rødt kort til Myhre og nok en straffe til hjemmelaget.

Denne gangen var det Marek Saparas tur til å prøve seg fra 11-meteren. Og i Viking-buret sto av alle Nicolai Stokholm! Uwe Rösler hadde nemlig foretatt sine tre innbytter, og ble tvunget til å bruke en utespiller i målet.

Utrolig nok reddet Stokholm straffen, men han ga en retur som Sapara kunne sette enkelt i mål.

Folkebørsen:

- IKKE STRAFFE: Etter kampen innrømmet både John Pelu og dommer Terje Hauge at dette ikke var straffe. Men da var det for seint.
SEIER I DEBUTEN: Rosenborg vant den første kampen med Erik Hamrén på benken.