SCORET: Mostafa Abdellaoue. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
SCORET: Mostafa Abdellaoue. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpixVis mer

Strømsgodset til semifinale i cupen

Haugesund felt av ekstremt sjansesløseri - Godset til cupsemi

Mostafa Abdellaoue ble matchvinner i Haugesund.

  • Haugesund - Strømsgodset 0-1 (0-1)

Mens Haugesund jakter pallen i Eliteserien, kjemper Strømsgodset for å komme seg vekk fra bunnstriden. I kveld hadde imidlertid begge ett mål for øye: Å sikre cup-semifinale.

Haugesund var klart best på hjemmebane, men ble rett og slett felt av at de ikke klarte å sette sjansene sine. Det må også nevnes at Morten Sætra også sto fantastisk i Godset-målet. Men de hadde også marginene på sin side, og Mostafa Abdellaoues kremmerhus av ei scoring ble avgjørende for at drammenserne tok seg til cupsemifinale.

- Morten har vært fantastisk på trening, så dette fortjener han, var «Mos'» kommentar til NRK etter kampen.

Keeperhelten selv sier:

- Det er fantastisk deilig å gå seirende ut av det. Det er en skikkelig kriger-kamp, og det er kjempedeilig å vinne den. Det er en kamp som passer meg bra med mye langt og mange dueller. Jeg synes at jeg klarte meg bra, sier Sætra til NRK.

HELT: Morten Sætra sto en solid kamp. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
HELT: Morten Sætra sto en solid kamp. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer

Tøffe tak

Det var tøffe tak ute på gresset i Haugesund. Allerede etter noen få minutter var det en tvilsom straffesituasjon da Haugesunds David Akintola ble felt. Vertene ropte på straffe, men dommer Trond Ivar Døvle vinket spillet videre.

Etter et snaut kvarter tok Godset ledelsen. Marcus Pedersen headet ballen til Mostafa «Mos» Abdellaoue, som lekkert banket ballen i lengste hjørne.

Som nevnt var det tøffe tak i Haugesund denne torsdagskvelden. Blant annet slapp Pedersen billig unna da han satte albuen i fjeset på Fredrik Pallesen Knutsen.

Haugesund spilte seg etterhvert til noen store sjanser. Etter en halvtimes spill var det et hjørnespark som ble slått til bakerste stolpe, der Akintola misset. Bare minutter senere hadde de nok en sjanse da ballen igjen ble slått inn på bakerste stolpe, og Ibrahima Koné satte ballen utenfor.

Store sjanser

Haugesund fortsatte andre omgang der de slapp.

Men Godset spilte seg også til gode sjanser. Eirik Ulland Andersen dro seg lekkert ned langs kanten, fintet vekk to Haugesund-spillere, og spilte ballen inn foran mål. Men det ventet ingen lagkamerater.

Koné hadde aller tiders sjanse til å utlikne da ballen ble slått inn foran mål og 19-åringen headet utenfor.

Alt i alt var Haugesund det klart beste laget i andre omgang, og det var nesten bare heldig for Godset at de hvitkledde ikke utliknet. Haugesund hadde rett og slett ikke marginene på sin side.