Haugesund fikk gratis mål av linjemannen

- Synd for Molde, men jækla greit for oss, sier Søderlund.

HAUGESUND (Dagbladet): FK Haugesund - Molde 2-0.

Alexander Søderlund ble temmelig forbauset da han etter en tenkepause fra assistendommeren kunne feire et mål som aldri var over Moldes målstrek.

Etter kampen gjorde han gode miner til slett spill og forsøkte seg med at ballen var inne, men da han fikk høre at TV-bildene viste noe annet svarte han avvæpnende:

- Det var jo synd. Synd for Molde, men jækla greit for oss.

Med én udiskutabel og én høyst diskutabel scoring i hver sin omgang, sørget Søderlund for at seriemesterne Molde ikke fikk hevnen de kom for da de igjen måtte så seg slått av ett svært sterkt hjemmelag på Haugalandet for andre sesong på rad.

Sterke hjemme At Haugesund har en imponerende hjemmestatistikk er viden kjent. Jostein Grindhaugs gutter har kun tapt mot to lag siden de rykka opp i Tippeligaen i 2010.

Ett av dem var nettopp kveldens mostandere i blått, Molde. Men selv om det kan virke som om alt Molde har tatt i har blitt til gull etter at Solskjær tok over ledelsen, og at de faktisk er ett av ytterst få lag som har vunnet på Haugesunds hjemmebane, er det ikke feil å si at det ikke gikk så veldig bra i mai i fjor.

Da måtte moldenserne dra hjem etter ett av de styggeste tapene i Solskjærs trenerkarriere - noensinne. Den skjebnesvangre maikvelden for snart ett år siden tapte nemlig Molde 5-0 mot Haugesund.

Sultne på hevn Molde åpnet sterkt mot et tent Haugesund-lag, og var i hele første omgang klart det beste laget på banen. Det hevnsultne laget fra rosebyen kjempet seg fremover i den sterke motvinden som viste seg å bli ødeleggende for mye av spillet.

Men i det man kan skimte at Solskjærs gutter har sjanse på å få den hevnen de så gjerne er ute etter, skinner fighter-viljen gjennom i Haugesund-laget, og de klarer å snu kampen.

Og det ved den lokale helten Alexander Søderlund, som i det 15. minutt steg til værs på et innlegg fra Vegard Skjerve, og nikket ballen kontant i Molde-keeper Espen Bugge Pettersens bur. 

Spilte i motvind Vinden fortsatte å ødelegge mye for Molde i første omgang, og de så ut til å la seg distrahere mye av omstendighetene. Det kunne se ut som om Jo Inge Berget ble frarøvet ett straffespark, men dommer Tore Hansen avfeide Molde-spissens bønner.

I det 28. minutt kom Kristiansen og plukket ballen rett foran nesa på Berget, som virket sikker i sin sak på at målvakten holdt ballen i hendene utenfor mål.

Dommeren lot det igjen passere, noe som trolig var en riktig vurdering da ballen så ut til å treffe Kristiansen i brystkassa. 

Molde rotet Selv om det var Molde som var klart best på Haugesund stadion, fortsatte gjestene å rote det til, og Haugesund fikk ta over spillet. Men den andre virkelig store sjansen kom ikke før i det 37. minutt, og denne gangen var det en aktiv Berget som ledet an for moldenserne.

I andre omgang var det hjemmelaget som måtte spille i motvinden, og Solskjær kunne bare håpe på at det også skulle snu kampen til Moldes fordel. Det gjorde det ikke.

Søderlund kom igjen med et spenstig skudd mot mål på frispark, men Bugge Pettersen så også luken, og tettet fort igjen foran eget bur. 

Ikke inne Men haugesunderen ga ikke opp med det. I det 54. minutt fikk Søderlund lobbet ballen over Bugge, og feiret foran ett ellevilt publikum på Haugesund stadion.

Det kunne imidlertid se ut som om han feiret litt for tidlig, for TV-bildene viste at ballen ikke var over streken. Likevel markerte  assistentdommer for godkjent scoring. Magne Hoseth fikk gult kort for å kjefte for mye på dommeren, noe han kan ha hatt sin fulle rett til. Molde så ut til å gi opp kampen etter å ha havnet under med to, og Haugesund avsluttet sterkest. 

Det endte 2-0 til Haugesund, og Molde måtte igjen reise hjem igjen med tap - uten den søte hevnen som de så gjerne skulle hatt.

JUBEL I HAUGESUND: Hjemmelaget slo regjerende mester Molde.
Foto: Jan Kåre Ness / Scanpix
JUBEL I HAUGESUND: Hjemmelaget slo regjerende mester Molde. Foto: Jan Kåre Ness / Scanpix Vis mer