Haugesund har nå to toppscorere i Tippeligaen

- Vi har ikke noe intern konkurranse, sier Søderlund som senket Stabæk med to scoringer.

(Dagbladet): Stabæk-Haugesund 0-2 (0-1)

Søderlund kom opp på samme antall scoringer som sin spisskollega Djurdjic med to scoringer mot bunnlaget Stabæk søndag kveld. Begge spissene står nå bokført med syv scoringer i årets Tippeliga.

- Vi har egentlig ikke noe intern konkurranse, men det er kjekt å score, sa Søderlund etter kampen.

Den andre scoringen til Søderlund var av det enkle slaget. Et innlegg ble stusset videre til 24-åringen som hadde små problemer med å overliste Sayouba i Stabæk-målet. I den første omgangen scoret spissen på et direkte frispark.

Søderlund skjøt frisparket rett gjennom en svak oppstilt mur. Ballen skiftet retning i en medspiller før den gikk rett ned i hjørnet bak Larsen i Stabæk-målet. Han vil ikke spekulerer i hvor langt Haugesund kan komme i årets Tippeliga.

- Vi gjør så godt vi kan, så ser vi til slutt, sier Søderlund.

HEDRET STABÆK-SPILLER: Stabæk-publikummet holdt oppe et stort banner for å hedre avdøde Tor-Marius Gromstad.
HEDRET STABÆK-SPILLER: Stabæk-publikummet holdt oppe et stort banner for å hedre avdøde Tor-Marius Gromstad. Vis mer

Stabæk fortsetter nedturen og står nå med åtte strake tap i Tippeligaen. Laget har i tillegg kun scoret tre mål på de ni første kampene.

Stor mulighet Spissmakker Djurdjic fikk en gyllen mulighet til å doble ledelsen for bortelaget like etter pause. Spissen løp fra alt og alle og kom alene med Sayouba. Avslutningen var imidlertid ikke mye å skryte av fra Tippeligaens toppscorer, og det svake skuddet ble en enkelt å fange for sisteskansen.

Stabæk stod med åtte strake tap og uten en eneste seier i årets Tippeliga før møtet med Haugesund. Bortelaget var på sin side en av formlagene i serien, og med storscorerne Djurdjic og Søderlund på topp ble det vanskelig for Stabæk å få med seg noen poeng.

Bortelaget fikk to store sjanser allerede etter to minutter. Først bommet Søderlund på ballen, før Våge Nilsen avsluttet rett på keeper fra kloss hold.

Hjemmelagets største sjanse kom da Boli fikk et perfekt overlegg i beina. Han banket til på direkten rett på Kristiansen som så vidt fikk opp hanskene.

PS: Før avspark ble den avdøde Stabæk-spilleren Tor-Marius Gromstad hedret med klapping fra både publikum og spillere.