FORTSETTER FRAMGANGEN: FK Haugesund har vist seg vanskelige å hamle opp med på egen hjemmebane. Det fikk også Kongsvinger erfare da de ble utspilt i 90 minutter.Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix
FORTSETTER FRAMGANGEN: FK Haugesund har vist seg vanskelige å hamle opp med på egen hjemmebane. Det fikk også Kongsvinger erfare da de ble utspilt i 90 minutter.Foto: Alf Ove Hansen / ScanpixVis mer

Haugesund lekte med Kongsvinger

13 strake hjemmekamper uten tap.

|||• FK Haugesund - Kongsvinger 3-0.

Thomas Sørum og Jarle Steinsland ordnet to raske mål på tre sluttminutter, og superspurten ga Haugesund 3-0-seier over Kongsvinger søndag. Haugesund er fortsatt ubeseiret på hjemmebane i Tippeligaen i år, og forrige gang laget gikk av eget gress uten poeng var mot Sogndal 28. juni i fjor. Det betyr 13 ubeseirede kamper hjemme på Haugesund Stadion.
Søndag fikk haugesunderne «flying start» mot Kongsvinger i og med at Jacob Sørensen ordnet 1-0 allerede etter fem minutters spill. Det gjorde at hjemmelaget tok fullstendig kontrollen i kampen. — Første omgang var som et eneste langt angrep, men vi fikk ikke den uttellingen på sjansene som vi håpet på, sa Haugesund-trener Jostein Grindhaug. Det sto 7-1 i sjanser, men bare 1-0 i mål til Haugesund etter første omgang. — I og med at vi ikke lå under med mer enn ett mål, sto kampen og vippet. Vi mente vi hadde muligheten, men det holdt ikke helt, slo Kongsvingers Vidar Riseth fast.
Jevnere Haugesund dominerte første omgang, men det ble betraktelig jevnere etter pause. Vidar Riseth forklarte hvorfor: — Vi gikk veldig offensivt ut i annen omgang og byttet fra 4-5-1 til 4-4-2. Vi mente det fikk briste eller bære, men det holdt ikke helt for oss. Haugesund vant en fortjent seier. Laget kriget bedre enn oss, og de var også mer løpsvillige, sa Riseth som måtte forlate banen i annen omgang. — Jeg pådro meg en kneskade i kampen mot Stabæk. Det gjorde at jeg spilte med smertestillende medisiner fra start, men da medisinene ikke virket mer, måtte jeg bare gi meg, sa Riseth. Kongsvinger ble mer offensiv etter pause, men laget klarte likevel ikke å spille seg til de helt store sjansene. Likevel var kampen spennende til det gjensto tre minutter. Da ordnet Thomas Sørum 2-0, og kampen var avgjort.
Favoritt — Det var rart å stille opp her som favoritt for en gangs skyld, men vi mestret det også, slo Haugesund-trener Grindhaug fast. Han skrøt fælt av spillerne sine. — Vi var flinke til å skape sjanser i denne kampen. Jeg er veldig fornøyd med at det ble tre poeng, men målsettingen vår for sesongen er ikke endret. Vi tenker ikke på mer enn å beholde plassen, sa han. Vidar Riseth var Kongsvingers beste tross skaden som tvang ham ut. Haugesund hadde sin ener i målscorer Jacob Sørensen. Ikke bare scoret han det første målet etter fem minutter, men han gjorde en kjempejobb resten av kampen også.

(NTB)