Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Haugesund-løper utestengt

Sprinteren Jan Christian Torvestad er av Idrettens domsutvalg dømt for brudd på dopingreglementet og utestengt i ett år og seks måneder. Haugesund-løperen avla positivt dopingprøve i september.

Torvestad innrømmet senere bruk av anabole steroider. Dommen gjelder fra 9. november 1998.

Da saken var oppe i domsutvalget for tre uker siden, la Norges Idrettsforbund ned påstand om to års utestengelse, mens Torvestads prosessfullmektig mente at en slik straff ville være for streng. Det ble vist til at kulestøteren Kjell Ove Hauge ble utestengt fra all idrett i 18 måneder da han testet positivt i fjor sommer. Den gang som nå tok Idrettens domsutvalg hensyn til at utøveren la alle kortene på bordet og reduserte den normale straffen på to år med et halvt år.

I tillegg er Torvestad fradømt retten til å drive organisert trening i ett år fra samme tidspunkt. Han er også framdømt alle premier/rekorder/mesterskap som er oppnådd fra og med 14. septemb er.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media