Haugesund lover å angripe LSK

- Må unngå overtenning.

- Vi ser en sjanse og skal gå for den, slår Haugesund-spiller Cameron Weaver (24) fast før cupfinalefesten mot Lillestrøm neste søndag.

Amerikaneren ble matchvinner da Haugesund slo Sogndal 2-1 i siste serierunde i 1. divisjon søndag. Og nettopp Weaver er mannen Tom Nordlie og co. bør se ekstra opp for på Ullevaal.

- Det er derfor jeg spiller spiss. Man må være på rett plass til rett tid, sier Weaver ubeskjedent.

- Jeg har hørt mye om den norske cupfinalen og gleder meg stort. Lillestrøm er storfavoritt før kampen, men vi ser en mulighet. Cup er jo cup, og alt kan skje, slår også Cameron Weaver fast.

Haugesund-spillerne stiller fullstendig blottet for cupfinaleerfaring. Eneste mann med Ullevaal-opplevelsen i minnet er trener Rune Skarsfjord. Han varmet innbytterbenken for Lyn da Molde ble cupmester i 1994.

- Det var viktig for oss å avslutte serien med stil. Vi hadde tankene på serieavslutningen og ikke på finalen. Men fra nå skal vi hente ut bonusen med å være i cupfinalen, sier Skarsfjord.

Det meste av jobben er gjort.

- Min viktigste oppgave i uken som kommer er å sørge for å unngå at enkelte spillere får overtenning. Spillerne skal glede seg. De skal gå ut på Ullevaal og tørre å angripe Lillestrøm. Vi har alt å vinne, bedyrer Rune Skarsfjord.

HAR ALT Å VINNE: Cameron Weaver og Haugesund er blottet for nerver før neste helgs cupfinale mot Lillestrøm. Foto: SCANPIX
HAR ALT Å VINNE: Cameron Weaver og Haugesund er blottet for nerver før neste helgs cupfinale mot Lillestrøm. Foto: SCANPIX Vis mer

Lørdag fikk Lillestrøm en tankevekker med bare 1-1 mot bunnlaget Sandefjord i eliteserien.

«Fugla» kommer til Ullevaal med to uavgjorte kamper i lasten og fjerdeplass i eliteserien. Haugesund har to strake seirer og åttendeplass i 1. divisjon.

Fem siste kamper for cupfinalelagene: Lillestrøm (2-2-1):

Sandefjord (h) 1-1

Start (b) 0-0

Rosenborg (h) 4-1

Vålerenga (b) 3-1

Brann (h) 1-5Haugesund (2-1-2):

Sogndal (b) 2-1

Løv-Ham (h) 3-0

Raufoss (b) 1-2

Bryne (h) 2-2

Molde (b) 1-3.

(NTB)