Haugesund maktet presset

HAUGESUND (NTB): For første gang hadde Haugesund-trener Conny Karlsson fortalt sine spillere at de måtte vinne en kamp. Som sagt, så gjort. 4-0 ble det over Sogndal.

- Vi pleier å være i stand til å heve oss når vi har ryggen mot veggen. Så også denne gang, sa en fornøyd Karlsson etterpå.

Kampen ble avgjort i løpet av fem minutters aktiv fotball med et kvarters pause imellom. To minutter før pause kom 2-0 og tre minutter etter hvilen ble det 3-0 til hjemmelaget.

- Den fem minutters perioden avgjorde kampen, istemte Sogndal-trener Trond Fylling.

Dette var Sogndals åttende strake bortetap. Laget har ikke tatt poeng på bortebane siden 30. april, da det ble 1-1 i Moss. Og nå er det fem poeng opp til Haugesund på kvalifiseringsplass.

- Hvis jeg skal være realistisk, må jeg innrømme at dette ser ut til å gå mot nedrykk. Men jeg vil ikke være realistisk. Vi må ha håp, mente Fylling.

Overlegent

Det var klasseforskjell på lagene søndag, og Haugesund vant sjansestatistikken hele 12-1!

Paradoksalt nok var forsvaret Sogndals beste lagdel, på tross av fire baklengs. Forover skjedde det nærmest ingenting.

Hos Haugesund var Tarje Nordstrand Jacobsen flyttet ned på backplass i Øivind Mellemstrands karantenefravær. Og den oppgaven skjøttet han godt. Han var sitt lags bestemann, og nest sist på ballen ved tre av scoringene.