FIRE MINUTTER: Torgeir Børven ga Vålerenga ledelsen, men to kjappe scoringer av Cvetinovic og selvmål av André Muri kunne rogalendingene fra Haugesund juble igjen. Nå er ikke bronsemedaljene langt unna. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FIRE MINUTTER: Torgeir Børven ga Vålerenga ledelsen, men to kjappe scoringer av Cvetinovic og selvmål av André Muri kunne rogalendingene fra Haugesund juble igjen. Nå er ikke bronsemedaljene langt unna. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Haugesund med bronsen langt nedi lomma takket være uheldig Muri

Snudde kampen på fire minutter.

• Vålerenga-Haugesund 1-2 (0-0)

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Etter gårsdagens Aalesund-seier på Viking Stadion, hadde Jostein Grindhaug og Haugesund alle forutsetninger for å stikke av i bronsekampen da de gjestet Ullevaal i ettermiddag.

Og den sjansen grep de begjerlig med begge hender.

Torgeir Børven sendte riktignok hjemmelaget i ledelsen tidlig i den andre omgangen, men etter at Dusan Cvetinovic og en uheldig André Muri hadde satt to baller bak Lars Hirschfeld kunne rogalendingene reise hjem med full pott.

Dermed har de bronsekampen i egne hender. Med seier mot Odd er bronsen i boks.

- Seieren satt langt inne i dag, men vi har marginene med oss. Vi fortjente å snu kampen, men nå er jeg voldsomt inhabil, ler Haugesund-trener Jostein Grindhaug til C More.

Målløst Det svingte over starten av kampen. Før to minutter var spilt hadde først Gytkjær skutt like over, før Børven nesten var alene igjennom mot Per Morten Kristiansen.

Men det var gjestene som eide kampen innledningsvis. Gytkjær noterte seg for et par halvfarligheter, men ingen av lagene kom til de helt store sjansene. For Vålerengas del var det veldig tynt.

Hele 20 minutter var spilt før vertene fikk en avslutning på mål, men Kristiansen avverget enkelt skuddet fra Morten Berre.

Etter dette skiftet kampen noe karakter, og Vålerenga ble ikke lenger spilt like lave, men mer målfarlige ble de ikke. Derimot var Haugesund igjen farlig frempå etter 37 minutter ved stortalentet Kristoffer Haraldseid, men Lars Hirschfeld trakk frem en god redning.

Flere sjanser ble det ikke, og lagene gikk til pause med 0-0.

Mål til slutt Etter bare tre minutter var Erik Mæland nære på å sende gjestene i ledelsen, men skuddet fra 25-30 meter gikk til side for målet til Hirschfeld. Og som så ofte i fotballen, smeller det da den andre veien.

KLAR MENING: Klanen gjorde det klinkende klart før kampstart hva de synes om NFF og Yngve Hallén. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KLAR MENING: Klanen gjorde det klinkende klart før kampstart hva de synes om NFF og Yngve Hallén. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Børven mottok ballen rett innenfor Haugesunds 16-meter, vendte opp og klinket kula i det lengste hjørnet. Utagbart for Kristiansen.

Men Haugesund ga ikke på noen måte opp. Etter en times spill kom Daniel Bamberg fremover på høyrekanten, og rett foran kassa ventet Cvetinovic med en lang tå. 1-1 og balanse i regnskapet.

Alt snudd på hodet Og de stoppet ikke med det. Fire minutter senere fosset Gytkjær frem på høyrekanten. Dansken prøvde å spille fri Haraldseid foran mål, men traff i stedet Muri. Det skulle vise seg å være et lykketreff da ballen endret retning, gikk forbi en utspilt Hirschfeld og i mål.

Ikke mange minuttene senere, var det bare en god involvering av Hirschfeld som hindret 1-3 da Haraldseid viste frem skuddfoten, og like etterpå måtte han igjen berge Vålerenga da Vaage Nilsen avsluttet fra kloss hold.

Helt på tampen var Morten Berre kun centimetere unna å utligne, men Umaru Bangura gikk headet unna på målstreken.

Flere mål ble det ikke på Ullevaal, og med det står Vålerenga med fire tap på de siste fem kampene.

- Det vi viste i dag holder ikke Tippeliga-nivå. Om vi klarer å få billett for neste år, avhenger av andre lag, men selvsagt også oss selv i de to neste kampene, sier trener Kjetil Rekdal til C More.

Haugesund på sin side er kun en trepoenger unna å sikre bronsemedaljen.

TIL INGEN NYTTE: Torgeir Børven og Christian Grindheim jubler etter at førstnevnte har sendt Vålerenga i ledelsen. Gleden ble derimot kortvarig. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TIL INGEN NYTTE: Torgeir Børven og Christian Grindheim jubler etter at førstnevnte har sendt Vålerenga i ledelsen. Gleden ble derimot kortvarig. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer