EINDHOVEN, Nederland 20190815. 
Haugesunds Kevin Martin Krygård mot PSVs Erick Gutierrez under tredje kvalifiseringsrunde til Europa League mellom PSV og Haugesund på Philips Stadion.
Foto: JEROEN PUTMANS / EPA / NTB scanpix
EINDHOVEN, Nederland 20190815. Haugesunds Kevin Martin Krygård mot PSVs Erick Gutierrez under tredje kvalifiseringsrunde til Europa League mellom PSV og Haugesund på Philips Stadion. Foto: JEROEN PUTMANS / EPA / NTB scanpix Vis mer

Haugesund nær sjokkseier mot PSV

Haugesund yppet seg tidvis mot PSV Eindhoven, men klarte kun 0-0 på bortebane. Dermed er hvittrøyene ute av europaligakvalifiseringen med 0-1-tap sammenlagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

PSV hadde et godt utgangspunkt med 1-0-seier fra første oppgjør, men Haugesund dro til Eindhoven med håp om å sjokkere Fotball-Europa. Slik gikk det derimot ikke.

Selv om Jostein Grindhaugs menn var gode til å bryte opp vertenes angrepsspill, slet hvittrøyene med å komme til de store sjansene. Ettersom målene uteble, måtte de tilreisende supporterne innse at Haugesund ikke blir å finne i europaligaens gruppespill i år.

Haugesund var derimot ikke langt unna å finne nettmaskene og sørget for ekstraomganger. Med et skudd fra seks meter ble Bruno Leite hindret av stolpen

Sandvik i slaget

Nederlenderne var farlig frempå ved en rekke anledninger i første omgang, men Helge Sandvik vartet opp med flere gode inngripener og holdt gjestene i kampen.

Med 0-0 til pause var avansement fortsatt godt mulig for Haugesund, men det var vertene som produserte de største sjansene. Kvarteret før slutt hadde Mohammed Ihattaren en stor mulighet til å sende PSV i ledelsen, men igjen var Sandvik med på notene.

Stolpetreff

Martin Samuelsen var derimot nære med å sjokkere hjemmefansen ni minutter før slutt. På et innlegg endte 22-åringens stuss like utenfor stolpen.

Samme mann serverte Leine like etterpå, men dessverre for Haugesund sto stolpen i veien.

På overtid var PSV centimeter ifra å sikre 1-0 da gjestene sendte alle mann i angrep på corner. Steven Bergwijn fikk til slutt tak i ballen og sendte den mot det åpne målet, men skuddet var akkurat for svakt til å passere mållinjen.

Med 0-0 på resultattavla kunne nederlenderne likevel slippe jubelen løs for et knepent avansement.

I neste runde venter Apollon Limassol fra Kypros for PSV. Kampene spilles 22. og 29. august.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer