Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Haugesund permitterer nesten alle spillerne sine

Alle bortsett fra fem spillere, men disse er heller ikke fredet.

PERMITTERES: Alle Haugesund-spillere bortsett fra fem permitteres. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
PERMITTERES: Alle Haugesund-spillere bortsett fra fem permitteres. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer

FK Haugesund permitterer samtlige spillere og trenere med unntak av fem stykker. Det bekrefter daglig leder John Harald Log overfor Dagbladet.

- Jeg har hatt møte med de i dag. Vi permitterer omtrent samtlige av støtteapparat og administrasjon. Alle spillere og trenere bortsett fra fem stykker, sier Log til Dagbladet.

Log vil ikke gå ut med navn på de fem spillerne det gjelder, på nåværende tidspunkt.

- Det er av solidaritetshensyn og andre hensyn i dag. Ingen av disse fem er fredet, men vi må få kontroll på situasjonen rundt dem og NAV-systemet, sier Log.

Det skal dreie seg om spillerne Ibrahima Wadji, Alexander Ammitzbøll, Mikkel Desler, Kevin Martin Krygård og Benjamin Källman.

Log sier til TV 2, som først meldte om saken, at to av spillerne ikke permitteres fordi Haugesund frykter andre skal hente dem.

ISO, Norsk Toppfotball, Toppfotball Kvinner, Divisjonsforeningen og Norges Fotballforbund kom i går til enighet om permitteringsgrunnlag. I det ene punktet heter det:

«Det oppfordres til å vise særlig hensyn til spillere som ikke tilfredsstiller kravene til å motta dagpenger, eller får disse avkortet og så fremt det lar seg gjøre søke å sikre et tilstrekkelig inntektsgrunnlag for disse spillerne.»

UTSETTES: Dagbladets sportskommentator Morten Strand og John Rasmussen kommenterer EM-utsettelsen. Vis mer

- Ingen er sjokkert

Haugesund-spillerne har ikke mottatt permitteringsvarsel, men de er varslet om det.

- Vi prøver å gjøre det ryddig med samtaler og møter. Det er ikke så lett når alle er i karantene rundt hele distriktet. De får det i dag, sier Log.

- Hvordan tar spillerne det?

- Det er ingen som er sjokkert, såpass oppegående spillere og trenere har vi i Haugesund. Jeg tror ikke de har fått et permitteringsvarsel før, så det er ikke noe gøy. De sitter i karantene i tillegg. Det viktigste er å ta vare på dem det gjelder.

Log legger til at spillerne har vært forberedt på at permitteringer kunne skje.

- Fortvilende

Haugesund blir dermed den første Eliteserie-klubben som permitterer spillere, slik som Dagbladet varslet i går ville skje med flere Eliteserie-klubber framover.

- Det er fortvilende. Det er fortvilende for landet, for verden. Jeg har aldri opplevd noe tilsvarende i min levetid. Jeg håper jeg skal våkne til noe annet, men det skjer faen ikke noe og er det samme hver dag. Det er nesten som en drøm, du tror ikke på det. Det er helt spesielt, sier Log og fortsetter:

- Og da blir fotball i en sik situasjon egentlig ingenting, men vi driver en bedrift på lik linje som alle andre. Det er ikke fotballen som er fokus nå, det er folkene og de vi jobber med og deres familier. Vi er ikke alene, sier Log.

Han ser fram til sesongen sparkes i gang igjen og fansen kan sitte skulder mot skulder med Haugesund-drakta på og følge favorittlaget.

Hele Norges coronakart