Haugesund raser mot NFF

FK Haugesund-trener Åge Steen er ansatt som ny trener for damelandslaget. Det har satt sinnene i kok i vestlandsklubben.

Daglig leder i FKH, Rolf Ivar Sørdal, misliker sterkt måten Norges Fotballforbund (NFF) har opptrådt på i forbindelse med ansettelsen av Steen.

- Norges Fotballforbund har med åpne øyne inngått avtale med Åge Steen som de visste var kontraktbundet til en klubb. NFF har opptrådt på en måte som forteller oss at de ikke er helt klar over hvilken verden de er en del av, sier Sørdal til Haugesunds Avis.

NFFs generalsekretær Karen Espelund og fagsjef Thor Grønnerud satte seg nylig ved forhandlingsbordet sammen med representanter for FKH.

- De virket overrasket da vi ville diskutere økonomisk kompensasjon for å løse Åge Steen fra kontrakten. NFFs forhandlere ga uttrykk for at de ikke var innstilt på å betale noe som helst, sier Sørdal.

- Hadde Åge Steen gått til en annen klubb, ville FKH fått millionbeløp i kompensasjon for å løse ham fra kontrakten. Norges Fotballforbund tenker tydeligvis helt annerledes, under henvisning til at de ikke vil være med på overgangssummer, sier FKH-styrets leder Ingolf Steensnæs.

Thor Grønnerud i Fotballforbundet er ikke enig i kritikken fra Sørdal og Steensnæs.

- Det er ikke regler for overgangssum eller kompensasjon for trenere, slik det er på spillerfronten. Spillere er regulert av nasjonale og internasjonale regler. En trener er ansatt på samme måte som en som arbeider i Haugesunds Avis eller Statoil, og det er da ikke vanlig for en bedrift å betale det arbeidssted en rekrutterer en ny medarbeider fra, sier Grønnerud til Haugesunds Avis.

<B>STRIDENS EPLE:</B> Haugesund-trener Åge Steen.