Haugesund doblet poengfangsten på bortebane da de på overlegent vis slo Sarpsborg med 3-0 i et regnfylt oppgjør søndag. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
Haugesund doblet poengfangsten på bortebane da de på overlegent vis slo Sarpsborg med 3-0 i et regnfylt oppgjør søndag. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIXVis mer

Haugesund sendte Sarpsborg under streken

Sjelden borteseier for Jostein Grindhaug og co.

Haugesund doblet poengfangsten på bortebane da de på overlegent vis slo Sarpsborg med 3-0 i et regnfylt oppgjør søndag.

Kampen ble utsatt med 40 minutter på grunn av et voldsomt regnvær i Sarpsborg ved kampstart. Mye av vannet la seg på banen, som måtte kostes før lagene kunne sparke i gang oppgjøret.

Da kampen forsinket ble satt i spill var det bortelaget som skapte de største sjansene. Den første kom etter åtte minutter. Nikola Djurdjic spilte spisskollega Thomas Sørum på blankt mål, men Sarpsborg-kaptein Kjetil Berge fikk taklet unna ballen på oppofrende vis.

Etter et kvarter var det da også bortelaget som scoret kampens første mål. Hugues Wembangomos pasning tilbake mot keeper ble alt for løs, og Sørum kunne enkelt trille ballen i mål.

Sarpsborgs første store sjanse kom ti minutter før pause, da Martin Wiig traff stolpen alene mot keeper.

Trygget ledelsen på dødballer Ni minutter etter pause doblet bortelaget ledelsen. Joakim Våge Nilsen var tilbake etter lang tids skadeopphold, og slo en presis corner. I enden av den var Tor Arne Andreassen som kontrollert stanget ballen i mål. Da hadde hjemmelaget akkurat hatt en lignende sjanse, men deres forsøk endte i tverrliggeren.

- Det var fantastisk å være tilbake på banen igjen. Det har vært tøft å sitte på tribunen, man har lyst til å bidra hver helg, sa Våge Nilsen til TV 2 etter kampen.

Kampens siste mål kom på straffespark. To ganger tidligere mente Haugesund seg snytt for straffe, men de fikk den på tredje forsøk. Wembangomo la Alexander Søderlund i bakken på klønete vis, og Djurdjic var sikker fra straffemerket.

- Sarpsborg gjør mange feil i dag, og vi er flinke til å straffe dem for det, det er den største forskjellen i dag. Jeg synes vi spiller bra og variert i dag, sa Haugesund-trener Jostein Grindhaug til TV 2 etter kampen.

- Betegnende for lag som sliter Kollega på motsatt benk, Roar Johansen, var enig i at de gjør for mange feil.

ISKALD: Thomas Sørum utnyttet en forsvarstabbe og satte inn 1-0 for gjestene. 
Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
ISKALD: Thomas Sørum utnyttet en forsvarstabbe og satte inn 1-0 for gjestene. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX Vis mer

- Vi er veldig unøyaktige i perioder. Vi gjør en del gode valg, men utførelsen er for dårlig. Vi får ikke nok trykk framover, er for unøyaktige når vi kommer til innlegg, og har ikke nok folk i boksen. Og så gir vi jo fort et par rare mål, som er betegnende for et lag som sliter, var Johansens dom over lagets innsats.

Dermed ble poengfangsten på bortebane doblet for Haugesund, som tidligere i år kun har sanket med seg tre poeng på åtte bortekamper.

- For oss er det ekstra kjekt å vinne på utebane, vi er jo ikke bortskjemte med det. Det var godt, det var det, mener Grindhaug.

For hjemmelaget betydde tapet at de nå ligger under nedrykksstreken.

- Vi kan ikke gjøre noe annet enn å bite tenna sammen og fortsette. Det er ingen annen vei til mål enn det, sa Johansen.

(NTB)