SMADRET SOGNDAL: Haugesund viste effektivitet og sambafotball da de valset over Sogndal med 4-0 på hjemmebane onsdag kveld. Foto: Kent Skibstad / Scanpix
SMADRET SOGNDAL: Haugesund viste effektivitet og sambafotball da de valset over Sogndal med 4-0 på hjemmebane onsdag kveld. Foto: Kent Skibstad / ScanpixVis mer

Haugesund smadret stakakkarslig Sogndal

Vant 4-0 hjemme.

Haugesund - Sogndal 4-0

Haugesund viste effektivitet og sambafotball da de valset over Sogndal med 4-0 på hjemmebane onsdag kveld.

Sogndal så malplasserte ut nesten hele kampen etter å ha kommet tidlig bakpå 0-1. Harald Aabrekks menn ble løpende imellom og fikk det meget tungt i årets største tap så langt.

For hjemmelaget ble kvelden stikk motsatt. Sang for terrorofrene i Oslo og på Utøya ble byttet ut med jubel etter tre minutters spill. Et frispark fra Daniel Bamberg snek seg gjennom hele Sogndal-feltet og lurte seg inn ved lengste stolpe.

Et defensivt satsende Sogndal måtte gjøre rokeringer for å nærme seg en utligning, men fikk det ikke til. Verre ble det forsvaret unnlot å markere Chris Pozniak på en Bamberg-corner etter 21 minutter. Canadieren kunne enkelt tuppe inn sitt første mål for året.

Fotball-leksjon Etter 27 minutter kastet gjestene inn Ørjan Hopen for venstreback Eivind Daniel Røed, men de store sjansene uteble. I stedet fikk de en leksjon i angrepsfotball etter 40 minutter. Bamberg serverte til Thomas Sørum på venstrekanten.

Han slo lekkert inn til spisskollega Nikola Djurdjic, som stupte inn 3-0 til jubel for hjemmefansen. Sogndal-spillerne så nesten ut til å ha gitt opp.

FKH startet også annen omgang best, mens de besøkende fra Nordvestlandet stort sett lå en halvmeter bak aktivitetenes sentrum. Sogndal kan takke keeper Kenneth Udjus og flaks for at Haugesund brente fire store sjanser i løpet av et kvarter i etter hvilen.

Bursdagsjubel Den siste var det bursdagsbarn og innbytter Alexander Søderlund som misbrukte, men 24-åringen fikk revansj like etter. I det 75. minutt snurret Nikola Djurdjic rundt med Isak Scheel og la ballen ut til Søderlund, som enkelt fastsatte sluttresultatet til 4-0 med bredsiden.

Seieren var Haugesunds sjette av ni mulige på hjemmebane i år. Kun én gang er det blitt tap (Stabæk, 3-4), og har inntatt 6.-plassen i eliteserien.

For Sogndal er situasjonen en ganske annen. Etter pinlige 0-4 ligger laget fortsatt på 16 poeng og må kjempe hardt for å overleve i norsk fotballs beste selskap.

(NTB)