BEGYNTE BRA: Rosenborg ledet 2-0 og så ut til å ha tre poeng i lomma. Men Haugesund kom tilbake i den andre omgangen. Foto: Jan Kåre Ness / Scanpix
BEGYNTE BRA: Rosenborg ledet 2-0 og så ut til å ha tre poeng i lomma. Men Haugesund kom tilbake i den andre omgangen. Foto: Jan Kåre Ness / ScanpixVis mer

Haugesund snudde 0-2 til 2-2 på fire minutter

RBK raknet etter pause.

(Dagbladet): • FK Haugesund - Rosenborg BK 2-2

Rosenborg hadde Haugesund i kne, og ledet 2-0 da lagene gikk til pause etter scoringer av Morten Moldskred og Rade Prica.

Men to mål på fire minutter fra hjemmelaget etter hvilen sørget for poengdeling i Haugesund.

- Det kjennes tungt og veldig unødvendig. Vi er gode i perioder av kampen, men ikke i nitti minutter. Vi ble hardt straffet i de periodene vi slipper oss litt ned. Vi var nær 3-0, det hadde punktert kampen. Haugesund var ivrige og sultne, og spilte meget bra, sa Jan Jönsson til TV 2 etter kampen.

FKH-trener Jostein Grindhaug var selvsagt meget fornøyd med snuoperasjonen.

- Slik det utvikla seg er jeg greit fornøyd med uavgjort. Vi var ikke helt skarpe i første omgang, men mye bedre med i andre. Det ble en åpen fotballkamp, og vi måtte bare frem koste hva det måtte koste i andre omgang, sa han.

2-0 til 2-2 Rosenborg ledet fortjent til pause. Haugesund startet friskt, men slet med å skape muligheter mot et godt RBK-forsvar.

Morten Moldskred scoret 1-0 etter fint forarbeid av Alejandro Lago, og kvarteret etter økte Rade Prica til 2-0.

FFK-trener Jostein Grindhaug var ikke fornøyd med hva hans elever viste i den første omgangen, og byttet innpå Thomas Sørum etter timen spilt i jakt på poeng.

HAMRET BALLEN I MÅL: Her sørger Rade Prica for 2-0.
Foto: Jan Kåre Ness / Scanpix
HAMRET BALLEN I MÅL: Her sørger Rade Prica for 2-0. Foto: Jan Kåre Ness / Scanpix Vis mer

Det ga raskt resultater.

Sørum ekspederte ballen i mål med sitt første touch etter et fint innlegg av Jose Daniel Bamberg.

Frisparkperle Sistnevnte var god for vertene, og det var han som satte inn utlikningen.

FKH fikk frispark 30 meter fra mål, og svensk-brasilianeren skrudde ballen perfekt rundt muren og i Daniel Örlunds lengste hjørne. 0-2 var snudd til 2-2 på drøye fire minutter.

Resultatet sto seg til full tid, og FKH fortsetter å sanke poeng på hjemmebane. De har ikke tapt på eget gress siden 8. mai da Stabæk vant 4-3.

- Det er alltid godt å vinne på hjemmebane. Slikt er godt å ta med seg, smiler Grindhaug.