Haugesund sørget for spenning i tabelltoppen

Rosenborg spiller i morgen.

STERK UKE: Haugesund har hatt en sterk uke. Først semifinale i cupen, før de i dag slo serieleder Strømsgodset. Her feires det etter den første scoringen. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
STERK UKE: Haugesund har hatt en sterk uke. Først semifinale i cupen, før de i dag slo serieleder Strømsgodset. Her feires det etter den første scoringen. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpixVis mer

• Haugesund-Strømsgodset 2-1 (1-0)

(Dagbladet): Strømsgodset skulle reise kjerringa etter tapet mot Rosenborg i forrige serierunde. I stedet ble det hjemmelaget som kunne slippe jubelen løs etter 90 minutter i Haugesund.

Med det, har Jostein Grindhaug tatt laget sitt til semifinale i cupen, og slått serielederen på tre dager. Ingen dårlig uke.

- Skulle vi vinne måtte det bli på en slik måte. I dag var vi både heldige og dyktige, sa han til cmore etter kampen.

For Ronny Deila så det plutselig mye mørkere ut. To tap på tre kamper gir Rosenborg muligheten til å krabbe helt opp i ryggen på dem når de skal møte Lillestrøm i morgen.

- Gutta jobber knallhardt, men i dag var vi dessverre ikke gode nok, sa han.

Mot spillets gang
Strømsgodset kjørte kampen i store deler av første omgang, men kom ikke til de virkelige store mulighetene.

I stedet var det vertene som kunne gå til pause etter en scoring av de sjeldne.

Haugesund fikk frispark i god posisjon, og avleveringen fra Kristoffer Haraldseid var ikke noe dårligere. Ballen traff panna til Pontus Engblom som stupnikket i stolpen og i ryggen til Godset-keeper Adam Larsen Kwarasey.

Her skulle Jørgen Horn bare klarere godt unna, men traff i stedet forsvarskollega Mounir Hamoud, og ballen gikk i nettmaskene.

Som Larsen Kwarasey så fint og konsist oppsummerte målet til cmore i pausen.

- Det var maks uflaks.

Haukås doblet
Den andre omgangen fortsatte som den første sluttet. Strømsgodset hadde ballen, men klarte ikke å produsere de målsjansene som skulle til.

Men også i den andre omgangen skulle det smelle motsatt vei.

66 minutter var spilt da Michael Haukås kom alene med Larsen Kwarasey, og 26-åringen gjorde ingen feil. 2-0 til hjemmelaget.

Klassescoring til ingen nytte
Men Godset ga ikke opp. Der de i den første omgangen stod for et av de mer klønete selvmålene som noen gang har blitt scoret, skapte Martin Rønning Ovenstad balanse i det regnskapet etter 82 minutter.

Tor Arne Andreassen ga fra seg ballen utenfor eget felt, og Ovenstad tenkte seg ikke om to ganger. Med strak vrist sendte han ballen i krysset bak en Per Morten Kristiansen som kunne se ut som en saltstøtte så mye som han rørte seg.

FEST: Haugesundspillerne Pontus Engblom, Geir Ludvig Fevang og Michael Haukås jubler etter 1-0 målet i eliteseriekampen mellom FKH og Strømsgodset på Haugesund Stadion lørdag. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
FEST: Haugesundspillerne Pontus Engblom, Geir Ludvig Fevang og Michael Haukås jubler etter 1-0 målet i eliteseriekampen mellom FKH og Strømsgodset på Haugesund Stadion lørdag. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer

Selv om gjestene sendte opp alt som kunne krype og gå på en corner på overtid, ble det ikke flere scoringer i Haugesund.

Med det gikk Strømsgodset på sitt andre tap på tre kamper, og vonde minner fra fjorårssesongen begynner nok å melde seg på Marienlyst.

Skulle Rosenborg slå Lillestrøm i morgen er differansen i toppen nede i ett poeng.

SELVMÅL: Her har akkurat Strømsgodset gjort det vanskelig for seg selv, ved å score et av de mer klønete selvmålene i Tippeligaen. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
SELVMÅL: Her har akkurat Strømsgodset gjort det vanskelig for seg selv, ved å score et av de mer klønete selvmålene i Tippeligaen. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer