Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien 2018

Haugesund stoppet
Branns seiersrekke

Brann og Haugesund delte poengene i Bergen. Haugesund snøt Brann for 16.-mai-festen ved å bruke Branns resept.

Bergen  20180516.
Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Haugesund på Brann Stadion.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Bergen 20180516. Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Haugesund på Brann Stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
  • Brann-Haugesund (1-1)

Bergen (Dagbladet): Det var to like lag som møttes i Bergen på fotballens festdag. Både Brann og Haugesund presset hverandre høyt, var sterke i duellene og la ned mengder med løping og kjemping over hele banen.

- Vi spiller omtrent samme type fotball. I dag ble det ingens sjansefest, men vi visste at slik kom denne kampen til å bli. Alltid kjipt å tape poeng når man leder, men helt ok med poengdeling i dag, sier Haugesund-trener Eirik Horneland,

Når to jevngode lag møtes, betyr det ofte få målsjanser. Slik ble det også i Bergen i kveld. Begge lagene vekslet mellom å ha overtaket de første 45 minuttene, uten å skape flust med sjanser.

To mesterlige redninger
Babajide Akintola fra gjestene hadde en god sjanse til å score i det 31. minutt, men en mesterlig redning av Sahin-Radlinger i Brann-buret reddet bergenserne.

Les også: Det elleville supporterhuset i Bergen

10 minutter senere var det en ny imponerende redning, men denne gang i andre enden av banen. På et fint langskudd fra Ludcinio Marengo, måtte Per Kristian Bråtveit varte opp med et tigersprang.

Lurvete Brann-forsvar
Brann har hittil i år hatt et bunnsolid forsvar. Men i det 54. minutt raknet det. Mens alle så på ball, kom Haugesunds Christian Grindheim på et flott løp fra dypet. Inlegget fra Babajide Akintola fra venstrekanten, ble bredsidet i mål av Grindheim.

Vel fortjent, da Haugesund styrte det meste etter sidebyttet.

- Du vet; jeg er en gammel, treg mann. Derfor kom jeg løpende så sent at Brann-forsvaret ikke fikk med seg løpet mitt, gliser Grindheim.

Han legger til med et like skjevt glis:

- Vi får komme sterkere tilbake kommende mandag. Da venter Rosenborg hjemme i Haugesund, sier han.

Haugesunds Christian Grindheim scorer 0-1 målet under eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Haugesund på Brann Stadion.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Haugesunds Christian Grindheim scorer 0-1 målet under eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Haugesund på Brann Stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Kom tilbake
Etter scoringen ble det litt panikk hos Brann-spillerne. For første gang i år slapp de inn et godt spillemål. Haugesund fortsatte å ha overtaket, men etterhvert fikk Brann summet seg.

I det 70. minutt kom Gilbert Koomson seg fri på høyrekanten. Innlegg nådde Kristoffer Barmen på bakerste stolpe. Han fikk headet ballen kontrollert i mål.

Brann overtok presset etter utligningen, men greide aldri å dominere, slik de har for vane hjemme. Haugesund presset høyt hele kampen, og bidro til en god kamp i solen på Brann stadion.

1-1 var et fortjent resultat mellom to vestlandske fotball-lag som begge er i god form for tiden.

Må for all del ikke tape
Brann var kanskje mest skuffet. Som vanlig på 16. mai har de lyst å skape feststemning og seier dagen før 17. mai-prosesjonen i Bergen. Men Haugesund knakk Brann-koden, og spilte slik Brann gjør på sitt beste. Fortsetter Haugesund å spille slik god fotball, kan det fort bli ny europacup-fotball neste år.

Brann-treneren oppsummerte kanskje det som alle bergensere synes er viktigst på Brann stadion 16. mai:

- Det viktigste er ikke å tape på festdagen på stadion. Haugesund var gode i dag, men vi greide heldigvis å karre til oss ett poeng, sier Lars Arne Nilsen.

Brann leder serien med 26 poeng. Fem poeng ned til Rosenborg. Haugesund henger med i toppen med en 4. plass, og 18 poeng.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media