Haugesund tok skalpen til seriemesterne som første lag på et halvt år

Langt skritt mot sikker plass.

• Molde-Haugesund 1-2 (0-0)

(Dagbladet): Molde har allerede vært seriemestere i nesten to uker, men Tor Ole Skulleruds menn har flere gulrøtter hengende foran seg. En av dem er poengrekorden til Rosenborg fra 2009 da trønderne endte på 69 poeng.

Med fem poeng på de siste fire kampene vil Molde bli det første laget til å bryte den magiske 70 poengsgrensa, men den suverene seriemesteren sleit på Aker Stadion.

- Dødsviktig Erik Hestads straffebom var beholdningen fra første omgang, men etter hvilen våknet gjestene, og Alexander Stølås og Maic Sema sørget for både én og to null. Daniel Chima Chukwu reduserte helt på tampen, men kunne ikke forhindre lagets første tap siden 5. april.

- Det er dødsviktig. Disse poengene kan bli avgjørende for oss. Vi har forberedt oss godt, og vi visste at de allerede hadde tatt gullet, sier Stølås til Cmore etter kampen.

- Vi kom hit for å vise at vi kunne spille fotball. Vi gjør en bra bortekamp, og akkurat det er det viktigste for oss. Dette var utrolig godt, sier Sema.

Dermed kan Haugesund trekke et lettelsens sukk med seks poeng ned til Sogndal på kvalikplass, før laget fra saftbygda gjester Sandnes i morgen.

Haugesund-trener Jostein Grindhaug var klar på at det var skrekkelig godt med en trepoenger i dag, men ville ikke høre noe av at de er garantert Tippeliga-spill neste sesong.

- Vi er fortsatt i driten for fullt. Det er tre kamper igjen, men det som er deilig er at vi har alt i egne hender, sier Grindhaug.

Tamt Björn Bergmann Sigurdarson sto for kampens første brukbare mulighet da han fyrte løst fra 20 meter, men ballen sneik seg en liten meter til side for den høyre stolpen til Per Morten Kristiansen.

Enda litt nærmere kom Vegard Forren da han fikk luggen på et innlegg fra Martin Linnes, men igjen gikk ballen hårfint utenfor.

Det så likevel ut som om hjemmelaget skulle ta seg til hvilen med en ledelse da dommer Espen Berntsen etter litt betenkningstid valgte å peke på ellevemeteren da Linnes ble tatt helt i utkanten av Haugesund-feltet.

Men det ville seg ikke for Erik Hestad som blåste forsøket fra straffemerket godt over målet til Kristiansen.

Dobbel Da var det mer presisjon i venstrefoten til Alexander Stølås. 25-åringen smalt til fra langt hold, og landslagsmålvakt Ørjan Håskjold Nyland var sjanseløs. Seriemesterne var rystet og Haugesund på vei mot fornyet Tippeligakontrakt.

Og mer skulle det bli. Halveis i den andre omgangen var det Sema sin tur da han møtte et innlegg fra Vegard Skjerve. På ekte hockeyvis styrte han ballen forbi Nyland og opp i nettaket.

Molde forsøkte etter beste evne å skru til presset mot slutten, men klarte aldri å sette rogalendingene skikkelig til veggs, før Fredrik Gulbrandsen i tilleggstiden sendte ballen i ryggen på Chukwu og i mål. For lite for sent.

Tre ekstremt viktige  og fortjente poeng for Jostein Grindhaugs menn, mens Tor Ole Skullerud må ta gutta sine i nakkeskinnet om det skal bli poengrekord i Molde denne høsten.

IMPONERENDE: Haugesund gikk respektløst til verks mot den suverene seriemesteren Molde, og med 2-1-seier i dag tar de et langt skritt mot fornyet Tippeligakontrakt. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
IMPONERENDE: Haugesund gikk respektløst til verks mot den suverene seriemesteren Molde, og med 2-1-seier i dag tar de et langt skritt mot fornyet Tippeligakontrakt. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer