Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Haugesund vant 1. divisjon

- Viktig for distriktet at vi rykket opp.

SERIEMESTERE: Haugesund-spillerne kaster seg over tomålsscorer Thomas Sørum (nederst til høyre). 3-0-seieren mot Sarpsborg i dag sikret førsteplass i 1. divisjon med to poengs margin. Foto: Jan K. Ness, Scanpix
SERIEMESTERE: Haugesund-spillerne kaster seg over tomålsscorer Thomas Sørum (nederst til høyre). 3-0-seieren mot Sarpsborg i dag sikret førsteplass i 1. divisjon med to poengs margin. Foto: Jan K. Ness, Scanpix Vis mer

|||
(Dagbladet.no): Haugesund - Sarpsborg 3-0.

FK Haugesund sikret opprykket til Tippeligaen med god margin da de slo kvalikklare Sarpsborg 3-0 på hjemmebane i dag.

- Det er viktig både for klubben og distriktet at vi rykket opp. I det siste har det meste av resultater også gått vår vei. Vi har scoret mye mål. Men vi trenger kanskje noen forsterkninger i forsvaret, sier FKH-trener Jostein Grindhaug (36) til NTB.

Thomas Sørum scoret de to første målene for hjemmelaget før Dag Roar Ørsal fastsatte sluttresultatet.

Sørum sikret samtidig toppscorertittelen i divisjonen.

- Jeg har spilt på et godt lag og fått mange sjanser. Men jeg håper det skal bli noen mål også neste år, sier Sørum til NTB.
Seieren betyr at FKH vant 1. divisjon to poeng foran Hønefoss, som spilte 0-0 hjemme mot Sogndal.

På Kongsvinger vant hjemmelaget 2-0 mot Mjøndalen etter scoringer av Roger Risholt og Kai Olav Ryen. Kongsvinger ble nummer tre med dårligere målforskjell enn Hønefoss, og får hjemmekamp mot fjerdelaget Sogndal i semifinalen i kvalifiseringen.

Vinneren av det oppgjøret møter vinneren av Fredrikstad - Sarpsborg til dobbelt opprykksfinale.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media