Foto: Jan Kåre Ness / Scanpix
Foto: Jan Kåre Ness / ScanpixVis mer

Haugesund vant enkelt mot Lillestrøm

Sendte LSK hjem med 0-2.

Haugesund har vunnet sju kamper, spilt tre uavgjort og tapt bare en gang hjemme på Haugesund stadion denne sesongen. Søndagens oppgjør var mellom to lag med relativt like spillerstiler. Begge liker å forsvare seg, og derfor ble det stillingskrig på midtbanen. Det helt store spillet uteble.

Hjemmelaget hadde den første og største sjansen i 1. omgang ved Nikola Djurdjic, men den islandske landslagskeeperen Stefan Logi Magnusson reddet til corner.

Etter hvilen fortsatte tendensen, men Tor Arne Andreassen fikk hull på byllen da han headet inn et frispark fra José Daniel Bamberg etter 64 minutters spill.

Djurdjic økte ledelsen til 2-0 snaue kvarteret senere og sikret en fortjent seier for hjemmelaget. Henning Bergs gutter hadde ikke mye å bidra med offensivt og gikk på sitt tredje strake nederlag. Romerikslaget har dermed falt av i kampen om bronsemedaljene. Haugesund med sine 33 poeng har meldt seg på i den kampen.

- Jeg synes vi gjorde en solid kamp. I annen omgang kom vi også til noen store sjanser og klarte å utnytte to av dem. Dessuten er jeg fornøyd med at vi klarte å holde nullen. Dette er jo en ny tid etter Thomas Sørum, sa Jostein Grindhaug spøkefullt. Sørum ble solgt til svenske Helsingborg under overgangsvinduet i august.

Tenker på Brann Haugesund-treneren synes at laget hans ligger greit til på tabellen. Grindhaug avskriver ingenting med tanke på framtiden.

- Helt greit å ligge der vi ligger. Jeg vil ikke avskrive bronsemedaljer, men det er ikke det jeg går og tenker på. Jeg tenker mest mot den kommende Brann-kampen, sa Grindheim.

Brann holder bronseplassen slik at fredagens kamp blir viktig i så måte.

Skuffet Berg - Jeg er alltid skuffet når vi taper. Kampen lå og vippet lenge, men jeg må innrømme at Haugesund var hakket bedre enn oss denne gangen. De hadde marginene på sine side og brukte sin større rutine. Akkurat nå er vel vi det mest urutinerte laget og ble straffet for det, mente LSK-trener Henning Berg.

- Jeg er enig i at laget mitt skapte for lite sjanser. Det ble bare «nesten» situasjoner, og i tillegg slapp vi til litt for mye bakover, slo Berg fast.

(NTB)