Haugesund vant med ni mann

Sesongens første seier.

• Bodø/Glimt - Haugesund 1-2 (0-1)

BODØ (Dagbladet): Selv med to spillere i undertall tok Haugesund sesongens første seier - på bortebane.

I tre serierunder så Haugesund ut som et bunnlag. Og var det også, med ett poeng og saftige 1-9 i målforskjell.

Men så spilte de helhvite på seg selvtillit gjennom 0-0 mot Molde på hjemmebane.

Første seier Deretter reiste gjengen fra sildabyen til Bodø. Hvor de uten problemer plukket sesongens første trepoenger - til tross for én spiller i undertall hel 2. omgang, og to mann i undertall gjennom kampens 20 siste minutter.

- Med den historikken vi hadde etter de tre første kampene, var det viktig at vi viste oss frem. Jeg så tendenser mot Molde, og her på Aspmyra var vi gode. At vi klarte å øke til 0-2 i undertall, var en nøkkelsituasjon, sier FKH-trener Jostein Grindhaug.

Så svake er tabelljumbo Glimt for tiden, at de ikke maktet å utgjøre en trussel mot et annet bunnlag, på hjemmebane, med to man mer på banen!

Ikke før det var sju minutter igjen, maktet de helgule å redusere til 1-2 ved Fitim Azemi. Og skapte et par sjanser til. Men mer maktet ikke Glimt å by på.

- Noe å si på utvisningene?

- Nei, egentlig ikke. Jeg håpet, men har ingenting å si på at Gytkjær og Skjerve ble utvist. Strengt dømt, men dommeren har sitt på det tørre.

Gjesp - og rødt kort I en ytterst blodfattig første omgang tok Haugesund ledelsen ved venstreback Joakim Våge Nilsen, for anledningen omskolert til midtbane-anker.

Glimt, som har for vane å ligge under tidlig i hver eneste kamp, holdt denne gang nullen i nesten 25 minutter - rekord for året. Men da ga de helgule vekk et frispark like utenfor 16-meterten. Også dette er begynt å bli en vane - det samme skjedde i forrige kamp, mot Sarpsborg.

Og i likhet med Sarpsborg scoret Haugesund på frisparket. Og på helt identisk vis. Nemlig skrudd over muren og i mål. Pent av Nilsen - tafatt av spillerne i muren og keeper Staw på streken.

- Det var deilig å score på frispark igjen. Jeg syns det var et fint mål, sa Joakim Våge Nilsen selv om scoringen.

Stort mer skjedde ikke før hvilen. Bortsett fra at FKH-spiss Christian Gytkjær taklet på seg sitt andre gule kort - ufortjent, vil mange hevde - og ble dermed utvist.

Nytt mål og nytt rødt Men om det ytterst fåtallige publikumet på Aspmyra hadde håpet på bedring i overtallsspill - så ble de skuffet. Igjen.

For Glimt fortsatte som om ingenting hadde hendt, med å la Haugesund styre spillet og trille ball. Ja, så langt gikk balltrillingen at ballen trillet i mål. David Myrenstam fikk fritt leide nesten ned til dødlinja, hvor han slo inn foran mål, hvor Vegard Skjerve feide ballen inn til 0-2.

Ikke lenge etter rev den samme Skjerve ned Glimts Trond Olsen på vei gjennom. Dermed måptte han ut, med sitt andre gule. Og fortsatt var det 20 minutter igjen.

Da først, la Glimt om fra sin lavtliggende kontringsfotball og tilrev seg et overtak. Men - for seint.

- Hva tenker du om Glimt?
 
- Jeg hadde trodd at de skulle klare å skape mer, særlig etter at vi fikk den første utvisningen. Men selv 10 mot 11 syns jeg vi hadde bra kontroll. Når vi får vår andre spiller utvist, så skjønner jeg at det blir 20 lange minutter. Til å spille 10 mot 11 i en hel omgang, og 9 mot 11 i 20 minutter, leverte vi mer enn godkjent. De klarte ikke å flytte ballen fort nok. Dessuten hadde vi en keeper som reddet poengene på de sjansene som nødvendigvis måtte komme.

Joakim Våge Nilsen er poteten i Haugesund-laget. Vanligvis er han back eller kantspiller, men mot Glimt bekledte han midtbaneanker-rollen.

- Det spiller ingen rolle hvor jeg spiller, sier 24 år gamle Nilsen, som debuterte på Haugesunds A-lag allerede som 16-åring. Nå gleder seg til å ta imot Sandefjord på søndag:

- Jeg tror vi har vist på de to siste kampene, at vi ikke hører hjemme i bunnstriden.