Haugesunds marerittrekke fortsetter: - Et under at vi ikke scorer mer

Straffebom og 1-1.

Stabæk-Haugesund 1-1 (1-0)

(Dagbladet): I krevende spilleforhold på ei humpete matte tok Stabæk imot Haugesund til deres første seriekamp dette året.

Bare i én time dette året har hjemmelaget fått trene på Nadderud grunnet mattas dårlige forfatning.

Hjemmelaget tok ledelsen allerede etter et kvarter etter scoring fra Diomandé.

Det var Luc Kassi som satte opp scoringen med et presist innlegg som spissen styrte i en bue over Per Morten Kristiansen som var på vei ut av målet.

- Det er en fantastisk ball av Kassi, jeg header over keeper. Et fantastisk mål, sier Diomandé til C More om scoringa.

Det var en jevnspilt kamp som så ut til å ende med hjemmeseier, men Haugesund så ut til å snu alt i noen dramatiske sluttminutter.

Først utlignet Simon Diedhiou med drøyt ti minutter igjen.

Så fikk bortelaget straffe etter 88 minutter, men Mandé Sayouba reddet Eirik Mælands forsøk.

Ingen av lagene klarte å skape den siste store muligheten som måtte til for å avgjøre kampen.

- Andre omgang er litt hawaiifotball. Vi har ingenting å tape og durer på. Det er et under at vi ikke scorer mer enn det ene, sier Haugesund-trener Jostein Grindhaug til C More.

Dermed har fortsatt Haugesund til gode å vinne en åpningskamp i deres Tippeliga-historie. På deres ni forsøk har de fem uavgjorte kamper og fire tap.

Stabæk-trener Bob Bradley var misfornøyd med at det bare endte med ett poeng etter at det lenge så ut som om de skulle ta med seg alle poengene fra serieåpninga.

- Første omgang var veldig solid, men vi stoppet å spille fotball i den andre omgangen, og selvsagt gjør Mandé en enorm redning som gir oss det ene poenget, forteller Bradley til TV-kanalen etter kampslutt.

Tidlig ledermål Stabæk tok føringa allerede etter drøyt 14 minutter.

Luc Kassis forarbeid var glimrende der han slo et presist innlegg på pannebraska til Amanda Diomandé. Spissen gjorde ingen feil og headet den enkelt over en utrusende Per Morten Kristiansen, og hjemmelaget tok ledelsen.

Bortelaget fikk den neste kjempesjansen da Daniel Bamberg slo 45 grader ut fra dødlinja på bortelagets høyreside. Kristoffer Haraldseid skjøt i tverrliggeren, og hjemmelaget slapp med skrekken.

Hurtigheten til Ernest Asante kom til syne da han ble spilt gjennom på høyresiden og stormet mot mål etter 38 minutter. Han slo på tvers til Diomandé, som måtte ty til en sklitakling for å nå fram. Det gjorde han, men avslutninga gikk i stolpen bak en utspilt Per Morten Kristiansen.

Etter pause fikk Gytkjær den første muligheten da han fra seks-sju meter fikk skyte fritt, men Stabæk-forsvaret fikk blokkert.

Dramatisk avslutning Hurtigheten til Stabæks angripere fortsatte å skape trøbbel for Haugesund der de forsøkte å sette trykk på hjemmelaget, men med tjue minutter igjen var det bortelaget som festet grepet.

Innbytter Michael Haukås fikk en kjempesjanse etter 75 minutter der han fra skrått hold fikk skyte på et nærmest åpent mål uten keeper Sayouba. Men han blåste den over til bortelagets frustrasjon.

Men Haugesund slo tilbake snaut fem minutter senere.

Sayouba fikk ikke klarert en corner, og ballen gikk til innbytter Simon Diedhiou. Han hamret den i mål, og lagene var like langt.

Begge lag jaktet seieren, og like etter utligninga stormet Asante gjennom og kjempet om ballen med Kristiansen.

Asante gikk i bakken, Kristiansen mente at det ikke var straffespark, og han fikk støtte av dommer Ken Henry Johnsen som ga lynvingen gult kort for filming.

Med tre minutter igjen fikk Haugesund straffespark, men Eirik Mæland misbrukte muligheten fra ellevemetersmerket. Dermed endte kampen 1-1.