SCORET: Fredrikstads Vidar Martinsen (t.v.) i duell med Haugesunds Alexander Søderlund. Søderlund scoret i 3-2-seieren på hjemmebane. Foto: Jan KÂre Ness / Scanpix
SCORET: Fredrikstads Vidar Martinsen (t.v.) i duell med Haugesunds Alexander Søderlund. Søderlund scoret i 3-2-seieren på hjemmebane. Foto: Jan KÂre Ness / ScanpixVis mer

Haugesunds tredje strake hjemmeseier

Spissparet Søderlund og Djurdjic avgjorde mot FFK.

• Haugesund - Fredrikstad 3-2

Haugesunds fine hjemmestatistikk holder seg. Nikola Djurdjic avgjorde da Fredrikstad ble slått 3-2 søndag.

Djurdjic satte inn seiersmålet for Haugesund åtte minutter etter pause og sendte rogalendingene opp til femteplass på tabellen. Søndagens seier var den tredje strake på hjemmebane for FKH.

Haugesund stadion er blitt en fryktet arena for de andre lagene i eliteserien. FKH er det nest beste hjemmelaget, og tapet mot Stabæk (3-4) 8. mai er det eneste på hjemmebane så langt denne sesongen. Også i fjor var hvittrøyene solide på hjemmebane med kun ett tap.

Målfarlig spissduo Nok en gang kan trener Jostein Grindhaug takke spissene sine for seieren. Haugesunds angripere har vært giftige foran mål i hele år.

Alexander Søderlund og Nikola Djurdjic står med ti nettkjenninger hver i serien etter at begge kom på scoringslisten mot FFK. Søderlund har levert en imponerende debutsesong i eliteserien. Han ble hentet fra naboklubben Vard Haugesund (2. divisjon) før sesongen og har slått til for fullt i FKH-trøyen.

24-åringen sendte vertene i ledelsen etter tolv minutter søndag. Joakim Våge Nilsen slo inn til Søderlund, som satte inn 1-0. Etter en halvtimes spill kom utligningen ved Tarik Elyounoussi etter flott forarbeid av Celso Borges.

Bare fem minutter senere kunne FFK-spillerne igjen juble da Etzaz Hussain nikket inn 2-1.

Da så det ut som om Haugesund kunne gå på sitt første hjemmetap på fem måneder, men like før pause utlignet Daniel José Bamberg med et skudd langs bakken fra like utenfor 16-meteren. Tidlig i annen omgang kom avgjørelsen da Djurdjic gjorde 3-2 etter at Fredrikstad-keeper Jon Masalin måtte gi retur på et skudd.

Trygg posisjon Fredrikstad gikk på sitt 13. tap for sesongen og ligger på plassen over nedrykksstreken, men er likevel på vei mot ny kontrakt i eliteserien.

Ned til Start, som ligger under streken sammen med tabelljumbo Sarpsborg, skiller det sju poeng med fem kamper igjen av sesongen.

Sarpsborg ligger sist og har elleve poeng opp til trygg grunn.

(NTB)