Haugesunds Tromsø-mareritt fortsetter

Har tapt ni strake kamper på Alfheim.

• Tromsø - Haugesund 2-0 (0-0)
(Dagbladet): Zdenek Ondrasek klarte det ingen andre fikk til de første åtti minuttene av bunnoppgjøret mellom Tromsø og Haugesund i kveld: Å score.

- Vi har et tosifra antall målsjanser i dag, men scoringa kommer sent men godt, sier Tromsø-trener Steinar Nilsen til C More etter kampen.

Ti minutter før full tid sørget Ondrasek for at Tromsø har kontakt med lagene som ligger på trygg grunn i Tippeligaen. Og for at Haugesunds Tromsø-mareritt fortsetter.

For etter den forløsende scoringen gikk Haugesund opp i liminga, og bare fire minutter senere bøyde Remi Johansen ballen vakkert inn i nettveggen bak FKH-keeper Per Kristian Braatveit.

Det var fortjent etter spill og sjanser.

- Det er godt å se at vi klarer å spille vårt eget spill og fortsetter å skape sjanser, selv om målene ikke kommer med en gang, sier Nilsen.

Sjanserikt i 1. omgang
- Vi må være mer effektive på den siste tredelen av banen, sa Haugesund-trener Jostein Grindhaug i pausen på Alfheim i kveld.

Det han hadde sett, fra begge lag, hadde nær gjort ham til en overbevist vaksinemotstander, for maken til sjansesløseri er det lenge siden noen har sett i Tippeligaen.

- Vi har noen utrolig store målsjanser. Vi burde kanskje hatt litt mer uttelling, var Tromsø-kaptein Magnus Andersens oppsummering av den samme omgangen.

Spillemessig var det tidvis bra kvalitet på det begge lagene gjorde framover på banen. Helt til ballen skulle settes i mål. Nervøst, mente Grindhaug, og hadde et poeng.

Marerittet fortsetter
Bunnoppgjøret på Alfheim hadde et par momenter som var tankevekkende for begge lag.

IKKE SÅ MYE Å ROPE HURRA FOR: Men etter åtti minutter med sjansesløseri fikk endelig Zdenek Ondrasek hull på byllen mot Haugesund. Da kollapset Haugesund og Cvetinovic (bildet).
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
IKKE SÅ MYE Å ROPE HURRA FOR: Men etter åtti minutter med sjansesløseri fikk endelig Zdenek Ondrasek hull på byllen mot Haugesund. Da kollapset Haugesund og Cvetinovic (bildet). Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

Haugesund hadde åtte tap på åtte forsøk på i Tromsø. Tromsø var før denne kampen Tippeligaens dårligste hjemmelag denne sesongen med kun én seier på eget kunstgress.

Med sånne forutsetninger, og utsiktene til et tippeligaliv i bunnen av tabellen uten tre poeng, kan noen hver kjenne litt på nerver.

Ondrasek, som er inne i sin siste sesong på Alfheim, roet de nervene og sørget for at Tromsø ikke lenger er årets dårligste Tippeliga-lag.

Og at Haugesund fortsatt har tilgode å få med seg noe hjem fra Tromsø. På ni møter har vestlendingene altså nå ni tap og 5-23 i målforskjell.