Haugland brakk to ryggvirvrler

Hanne Haugland brakk to virvler i ryggen på trening fredag. Den alvorlige skaden ble oppdaget ved Ullevaal sykehus i formiddag, og betyr at den norske høydeverdensmesteren trolig ikke kan hoppe høyde mer denne sesongen.

Men hun satser på å stille i EM likevel - i lengde:

- EM-kravet i lengde er ikke på mer enn 6,45 meter, og det er ikke så langt. Derfor er det en liten drøm for meg å bli EM-deltaker i den øvelsen. Jeg er slik at jeg må ha noe å motivere meg for. Det ligger ikke for meg å sitte stille uten å ha noe å sikte mot, sa Hanne Haugland på en pressekonferanse i Oslo i dag.

Hun var i gang med en helt normal styrkeøvelse fredag ettermiddag da uhellet var ute. Med en 50 kilos vektstang på ryggen mistet hun balansen, tråkket over og falt ned med vektstangen over ryggvirvlene. Hun ble kjørt til sykehus umiddelbart, men i første omgang ble det ikke oppdaget noen alvorlig skade. Bruddene i femte- og sjette nakkevirvel ble først konstatert etter en nærmere undersøkelse mandag formiddag.

Blir helt bra

Friidrettsforbundet fysioterapeut, Hilde Robinson, sa på pressemøtet mandag at Hanne Haugland kommer til å bli helt bra av den alvorlige skaden, men bruddene må få tid til å gro. Derfor må hun i første omgang ta det helt med ro i 14 dager.

- Jeg følte meg temmelig mørbanket fredag kveld og i helgen, men jeg føler nå at jeg får mer og mer bevegelighet i ryggen. Likevel er jeg fortsatt stiv og øm, jeg har følt meg bedre, sa Hanne Haugland.

Nedtur

- Det er klart det ikke er gøy å få ødelagt sesongen på denne måten, særlig fordi jeg føler at 1998-sesongen har vært en nedtur for meg siden den startet, sa Haugland, som er glad for at det gikk så bra som det gikk, når uhellet først var ute.

- Jeg ser fram til å komme i trening igjen så fort som mulig, men de første 14 dagene kommer jeg til å ta det helt med ro, sa hun. Hun kommer ikke til å verken trene eller konkurrere i spesialøvelsen før muligens helt mot slutten av sesongen. I mellomtiden satser hun i lengde, og mener å være god for 6,60.