Haugland brakk to ryggvirvrler

Hanne Haugland brakk to virvler i ryggen på trening fredag. Den alvorlige skaden ble oppdaget ved Ullevaal sykehus i formiddag, og betyr at den norske høydeverdensmesteren trolig ikke kan hoppe høyde mer denne sesongen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Men hun satser på å stille i EM likevel - i lengde:

- EM-kravet i lengde er ikke på mer enn 6,45 meter, og det er ikke så langt. Derfor er det en liten drøm for meg å bli EM-deltaker i den øvelsen. Jeg er slik at jeg må ha noe å motivere meg for. Det ligger ikke for meg å sitte stille uten å ha noe å sikte mot, sa Hanne Haugland på en pressekonferanse i Oslo i dag.

Hun var i gang med en helt normal styrkeøvelse fredag ettermiddag da uhellet var ute. Med en 50 kilos vektstang på ryggen mistet hun balansen, tråkket over og falt ned med vektstangen over ryggvirvlene. Hun ble kjørt til sykehus umiddelbart, men i første omgang ble det ikke oppdaget noen alvorlig skade. Bruddene i femte- og sjette nakkevirvel ble først konstatert etter en nærmere undersøkelse mandag formiddag.

Blir helt bra

Friidrettsforbundet fysioterapeut, Hilde Robinson, sa på pressemøtet mandag at Hanne Haugland kommer til å bli helt bra av den alvorlige skaden, men bruddene må få tid til å gro. Derfor må hun i første omgang ta det helt med ro i 14 dager.

- Jeg følte meg temmelig mørbanket fredag kveld og i helgen, men jeg føler nå at jeg får mer og mer bevegelighet i ryggen. Likevel er jeg fortsatt stiv og øm, jeg har følt meg bedre, sa Hanne Haugland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer