Haugli frykter sesongen er spolert

Kan ikke trene skikkelig.

REDD FOR HELSA: Maren Haugli sliter med en betennelse og avskriver nå store deler av vinteren. Foto: EPA/VINCENT JANNINK
REDD FOR HELSA: Maren Haugli sliter med en betennelse og avskriver nå store deler av vinteren. Foto: EPA/VINCENT JANNINKVis mer

Maren Haugli (25) frykter at resten av skøytesesongen kan være ødelagt av sykdom.

Haugli sliter med betennelse på skjoldbruskkjertelen, skriver Ringerikes Blad.

- Hele sesongen min kan være spolert, men jeg tenker ikke treninger eller løp nå. Helsen skal jeg ha med meg resten av livet, og jeg kan ikke ta noen sjanser med den. Jeg synes det hele er forferdelig og veldig frustrerende, sier Haugli til avisen.

25-åringen sto over allround-NM på Frogner stadion i helgen og ble ikke tatt ut til EM.

- Det er selvsagt kjedelig å gå glipp av EM, men det er enda mer frustrerende at helsen ikke har vært god nok. Det er det kjedeligste oppe i det hele, sier hun.

- Det eneste målet mitt nå er å bli frisk. Jeg kan ikke trene skikkelig før alle prøvene er i orden, og selv ikke legene vet helt sikkert hvor lenge det vil ta før jeg er frisk igjen. Jeg kan drive med lett trening, men må hva hvile mye, og det er fryktelig slitsomt å gå med forhåpninger om å bli frisk, legger Haugli til.

Ida Njåtun, Hege Bøkko og Mari Hemmer er tatt ut i kvinnenes tropp til EM. Håvard Bøkko, Sverre Lunde Pedersen og Henrik Christiansen skal også gå i mesterskapet i italienske Collalbo, som arrangeres 7.-9. januar.

(NTB)