VIL IKKE VÆRE OFFER: Maren Haugli snakker ut om Peter Mueller-skandalen i et intervju med VG i dag.   Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet
VIL IKKE VÆRE OFFER: Maren Haugli snakker ut om Peter Mueller-skandalen i et intervju med VG i dag. Foto: ARNT E. FOLVIK / DagbladetVis mer

Haugli mener Muellers sjefer burde tatt ansvar

- Peter er den han er, men undrer hvor lederne rundt var hen.

||| (Dagbladet): Denne uka bestemte Maren Haugli seg for å droppe skøytelandslaget på grunn av manglende tillit til skøyteledelsen.

I et intervju med VG i dag forteller Haugli at den manglende tilliten blant annet skyldes at ingen i ledelsen klarte å ta tak i situasjonen med trener Peter Mueller, før det gikk for langt.

- Petter er en fargerik person, han er den han er, men jeg undrer hvor lederne rundt var hen. De visste hvordan jeg opplevde ting, likevel lot de det gå som det gjorde, sier hun.

Langvarig konflikt
Skøyte-Norge ble kastet ut i kaos høsten før OL, da daværende landslagstrener Peter Mueller fikk sparken etter en upassende kommentar til Haugli under en middag i Berlin.

Etter dette fulgte en langvarig konflikt mellom Mueller og forbundet, som ble løst med forlik i april.

Jarle Pedersen fikk så hovedtrenerjobben, mens det lenge var ukjent om Norges største stjerne Håvard Bøkko ville fortsette på landslaget under den nye ledelsen.

Det bestemte Bøkko seg for å gjøre, men denne uka fortalte altså Maren Haugli at hun ikke vil være med på landslaget.

Sa fra flere ganger
Haugli sier til VG at hun flere ganger sa fra til forbundet om sine utfordringer ved å være på tur med Peter Mueller og landslaget.

- Etter å ha fortalt min oppfatning av hvordan ting var når vi var ute og reiste synes jeg det var forferdelig leit at det ikke ble tatt tak i, men at det gikk så langt som det gjorde, sier Haugli.

Ber Maren se framover
Skøytepresident Vibecke Sørensen tolket Maren Hauglis nei til landslaget som klar mistillit.

- Jeg registrerer at hun ikke har tillit til ledelsen og jeg tolker det da som at hun ikke har tillit til meg som øverste leder, sa Sørensen denne uka.

Konfrontert med Maren Hauglis uttalelser i dagens VG ber Sørensen 25-åringen heller se fremover.

- Hvis Maren Haugli skal komme seg videre som skøyteløper må hun også se fremover og legge bak seg det som har skjedd. Rapporten hun har levert er vi ferdig med, alle kjenner konklusjonen, sier hun.

Maren Haugli har foreløpig ikke besvart Dagbladets henvendelser lørdag formiddag.

FORLIK: Peter Mueller er ferdig på landslaget, nå er også Maren Haugli det samme.Foto: DAGBLADET
FORLIK: Peter Mueller er ferdig på landslaget, nå er også Maren Haugli det samme.Foto: DAGBLADET Vis mer