Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hausken lover å hoppe i Granåsen-bakken

Dersom kombinertløper gjør det bra i O-NM.

HAR INGEN TRO PÅ KOMBI-LØPER: Anne Margrethe Hausken er klar til å hoppe i stor bakke dersom Jan Schmid gjør det bra i NM. Foto: Sören Andersson / SCANPIX .
HAR INGEN TRO PÅ KOMBI-LØPER: Anne Margrethe Hausken er klar til å hoppe i stor bakke dersom Jan Schmid gjør det bra i NM. Foto: Sören Andersson / SCANPIX . Vis mer

|||

Dersom kombinertløperen Jan Schmid kvalifiserer seg til mellomdistansen i orienterings-NM fredag, lover Anne Margrethe Hausken å hoppe i Granåsen.

- Ja, hvis han kvalifiserer seg, skal jeg jammen sette utfor i Granåsen, sier Hausken.

Hun legger ikke skjul på at hun er imponert over at Schmid for første gang stiller i en individuell konkurranse i orienterings-NM.

Dersom Schmid skal komme gjennom nåløyet og få løpe mellomdistansen i NM, må han være blant de tolv beste i sitt kvalifiseringsheat. Totalt er det fire heat og 48 løpere som går videre til finalen.

Vanskelig

- Dette høres ut som en god idé og gir absolutt inspirasjon. Nå må jeg nesten bli litt ekstra sliten, men jeg liker ikke at Hausken ikke har troen på meg, sier Jan Schmid.

Anders Nordberg, som er samboer med Anne Margrethe Hausken, sier at han ikke vil love å sette utfor i Granåsen, men han lover å stå på sidelinjen og gi stilkarakterer hvis Hausken virkelig må hoppe.

Jan Schmid sier han har sett på startlisten for kvalifiseringen til mellomdistansen, og han mener det ikke blir lett å ta seg til fredagens finale.

Schmid har O-erfaring
- Forventningene i NM er veldig nøkterne for mitt vedkommende. Sannsynligheten for at jeg skal kvalifisere meg er nok veldig små, for bredden i orienterings-Norge er imponerende, medgir Schmid.Kombinertløper Schmid er på ingen måte ukjent med orientering.
Han skal løpe stafett i NM søndag, og han har også vært gjennom «långanatten» i Tiomila tidligere i år. Han har også vunnet sin klasse i sveitsisk seksdagers i sommer.
(NTB)

DELTAR I NM: Vanligvis konkurrerer Jan Schmid for Norge i kombinert. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
DELTAR I NM: Vanligvis konkurrerer Jan Schmid for Norge i kombinert. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media