Hausken Nordberg sikret VM-sølv etter kjempeløp

I blandet sprintstafett.

GOD ETAPPE:   Anne Margrethe Hausken løp Norge opp fra sjetteplass til sølvplass i sprintstafett.  Foto: NTB Scanpix
GOD ETAPPE: Anne Margrethe Hausken løp Norge opp fra sjetteplass til sølvplass i sprintstafett. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ankerkvinne Anne Margrethe Hausken Nordberg løp Norge opp fra 6.-plass til sølvplass i blandet sprintstafett i VM i orientering lørdag.

Hausken Nordberg måtte ta igjen ett minutt og tre sekunder for å ta Sveits på annenplass. Etter et fantastisk løp tok hun igjen fire konkurrenter foran seg og sikret sølvet bak suverene Danmark. Danskene vant med ett minutt og 21 sekunder.

- Det var et kjempeløp. Utrolig deilig å begynne med medalje i første finaleøvelse, sa Hausken Nordberg.

Norges førstemann ut, Elise Egseth, hang godt med og lå på delt tredjeplass med Sveits etter første etappe. Det var likevel 48 sekunder opp til Danmark allerede fra start.

Har du Norway Cup-tips?

Årets Norway Cup arrangeres 26. juli-1. august og er den 43. turneringen i rekken. I år er det meldt på over 1639 lag fra rundt 60 nasjoner.

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

På annen etappe tapte Håkon Jarvis Westergård terreng. 22-åringen mistet tre plasser og Norge var 38 sekunder bak medalje.

Øystein Kvaal Østerbø løp Norge opp en plass til 6.-plass, men hentet ikke tid på medaljeplassen. Det var likevel godt nok til at Hausken Nordberg kunne gi Norge sølv i den første øvelsen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer