Hausken vant O-ringen: - Utrolig følelse

Avsluttende jaktstart.

VANT:  Anne Margrethe Hausken Nordberg vant sammenlagt i eliteklassen i etappeløpet O-ringen i svenske Borås fredag. 
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
VANT: Anne Margrethe Hausken Nordberg vant sammenlagt i eliteklassen i etappeløpet O-ringen i svenske Borås fredag. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Anne Margrethe Hausken Nordberg vant sammenlagt i eliteklassen i etappeløpet O-ringen i svenske Borås fredag.

Hun gikk ut med en ledelse på litt over to minutter på den avsluttende jaktstarten. Der løp hun kontrollert, og mot slutten hadde hun økt avstanden kraftig til sin nærmeste konkurrent, sveitsiske Simone Niggli. Svenske Anna Forsberg ble nummer tre.

O-veteranen som løper for Oslo-klubben Nydalen, vant sist O-ringen i 2008, og tok fredag sin fjerde strake etappeseier etter å ha blitt nummer fire på åpningsetappen.

- Det er egentlig en utrolig følelse å løpe inn på stadion etter å ha vært ute i skogen. Der ute er du helt alene, og du vet egentlig ikke om noen har klart å ta seg forbi deg. Jeg valgte å legge inn litt sikkerhetsmargin. Heldigvis har jeg fått en del erfaring med å løpe i teten i store stafetter, men nå var det langdistanse med mange veivalg og det er det ikke like enkelt, sa O-veteranen til NTB.

Krevende - Jeg er veldig godt fornøyd. Det er ikke lett å gå ut med Simone Niggli og Annika Billstam jagende bak. Det var krevende hele veien, men jeg tok meg tid til å orientere og har tatt mine ekstra kartstopp, der det har vært nødvendig, sa Hausken Nordberg.

Ekstra kartstopp og klar seier i O-ringen har nå gitt betalt med solide pengepremier og ditto selvtillit foran VM i skotske Inverness. Mesterskapet innledes om en drøy uke.

La om trening etter fødsel Hausken Nordberg fødte sitt annet barn i fjor sommer. Da bestemte hun seg at foran denne sesongen skulle hun droppe all skigåing i vinter og bare satse på løping. Det føler hun at har fått betalt for.

- Jeg la om treningen. Jeg har løpt mye mer enn tidligere, og planen var å få formtoppen til O-ringen og VM om en ukes tid, sa Hausken Nordberg.

For Marte Narum og Kamilla Olaussen blir det ikke noe VM i år, men de viste god sommerform ved å løpe inn som henholdsvis nummer 8 og 9 sammenlagt i O-ringen.

I mennenes seniorklasse ble det en tett kamp mellom William Lind og Olle Boström om seieren. Det endte med seier til Lind, med fire sekunds margin til den svenske landslagskollegaen.

Eskil Kinneberg var best av de norske med 8. plass.

Andreas Sølberg og Ingeborg Eide gikk til topps i juniorklassen.

(NTB)

Har du et tips angående Norway Cup?

Norway Cup er som mange vet snart i gang igjen! Årets turnering er den 43. turneringen i rekken, og i år er det meldt på over 1639 lag fra rundt 60 nasjoner.

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

God sommer!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer