Håvard (16) til Arsenal for 24 millioner

Wenger fikk Haugesunds stopperjuvel til slutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I dag ble det klart at Haugesunds 16-år gamle midtstopper, Håvard Nordtveit, går til den engelske toppklubben Arsenal.

foot

Vestlendingen skal være på plass i London til 2. juli, etter at klubbene ble enige om en avtale som kan bli verd 24 millioner kroner for Haugesund. Prisen vil stige ettersom unggutten spiller seg inn på londonlaget.

- At en 16-åring går for så mye penger er veldig spesielt, hvor spesielt det blir til slutt, får vi se, sier Nordtveits agent, Jim Solbakken til Dagbladet.no.

Til Asia på turné
Han bekrefter at unggutten går rett inn i Premier League-klubbens A-stall.


- Han er på plass i London til begynnelsen av juli, og Wenger har gjort det klart at han blir med på klubbens turné i Asia i sommer. Nordtveit har skrevet under på en fireårskontrakt.

Arsenals trener Arsene Wenger var på plass i Norge i forrige uke, for å overtale klubb og spiller, men det så lenge ut som om ikke drømmeovergangen skulle bli noe av for tenåringen.

Budet på 20 millioner var ikke høyt nok for den norske førstedivisjonsklubben. Likevel var Solbakken ikke i tvil om at avtalen skulle gå i boks.

- Det er ikke hver dag det kommer inn sånne bud, så vi var rimelig sikre.

United-supporter

FIKK SIN MANN...ELLER GUTT: Arsene Wenger var i Norge nylig, for å overtale 16-åringen Håvard Nordtveit fra Haugesund til å komme til Arsenal. I dag ble overgangen klar. Her fra en kamp mot Sandefjord. Foto: KJELL STRAND/ HAUGESUNDS AVIS
FIKK SIN MANN...ELLER GUTT: Arsene Wenger var i Norge nylig, for å overtale 16-åringen Håvard Nordtveit fra Haugesund til å komme til Arsenal. I dag ble overgangen klar. Her fra en kamp mot Sandefjord. Foto: KJELL STRAND/ HAUGESUNDS AVIS Vis mer

Selv om flere andre europeiske toppklubber har snust på talentet, var det bare én klubb som gjaldt for den unge United-supporteren: Arsenal.

- Han hadde vel knapt bestemt seg for noe i sitt liv, men at Arsenal var klubben, var han sikker på, sier Solbakken.

Solbakken, som har tatt hånd om Ole Gunnar Solskjærs karriere i England, beskriver

Nordtveit som en rolig og sindig tenåring.

- Han har begge beina planta på jorda og er en sindig norsk gutt fra landet.

Stort press

Nå er avtalen i boks, og begge klubber er fornøyd.

- Det har vært stort press på oss, men det har hele tiden vært en god og positiv tone og vi er strålende fornøyd med at avtalen er i havn, sier Haugesunds sportslige administrator Nils Halvor Berge til TV 2 Sporten.

Håvard (16) til Arsenal for 24 millioner

Klubbens inntekter må deles med diverse investorer. FK Haugesund får ifølge Haugesunds avis halvparten av overganssumen, mens investorer og moderklubbene Vats og Skjold får 7,5 prosent hver

Arsene Wenger og Arsenal har blitt kjent for å gjøre unge, ukjente spillere fra hele verden til verdensstjerner.

Eksempler på andre Wenger-talenter er Nicolas Anelka, Thierry Henry, Patcik Vieira, Francesc Fabregas, Theo Walcott og Robin Van Persie.

Kan Wenger gjøre Nordtveit til verdensstjerne?

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer