HADDE TAKET PÅ GLEN JOHNSON: Håvard Nielsen gikk respektløst til verks mot England- og Liverpool-back Glen Johnson, og lyktes ofte med det han prøvde på. 

Foto: Arnt E. Folvik
HADDE TAKET PÅ GLEN JOHNSON: Håvard Nielsen gikk respektløst til verks mot England- og Liverpool-back Glen Johnson, og lyktes ofte med det han prøvde på. Foto: Arnt E. FolvikVis mer

Håvard (18) fikk trøye-nei av Liverpool-stjerne

Men spilte i hvert fall skjorta av Glen Johnson.

Vålerenga - Liverpool 3-3

VALLE (Dagbladet): Da Vålerenga møtte Molde på lørdag ble Håvard Nielsen plukket av banen etter de første 45 minuttene.

18-åringen hadde en svart dag mot kvikke Joshua Gatt, våget ikke å stole på egne ferdigheter og utfordret knapt en eneste gang.

Mye selvtillit
Mot England- og Liverpool-back Glen Johnson var selvtilliten paradoksalt nok mye høyere. Gang på gang ble de defensive svakhetene hans avslørt av Nielsen, som raskt fant ut at en godt utført overstegsfinte også fungerer på en Premier League-stjerne.

I dag gjennomførte Nielsen en liten restitusjonsøkt på Valle. Men de gode minnene fra kampen mot Liverpool satt fortsatt friskt i minnet.

- Det er mange kompiser som har vært opptatt av at jeg dro av Glen Johnson noen ganger. De mener han fikk kjørt seg, gliser unggutten, som fylte 18 for noen få uker siden.

- Hvordan kunne du være så offensiv mot en engelsk landslagsback, når du var såpass forsiktig mot en Molde-back to dager i forveien?

- Jeg var skuffa etter Molde-kampen, hvor jeg spilte dårlig. Jeg ble usikker mot Gatt og spilte støttepasning i stedet for å utfordre. Mot Johnson var jeg bestemt og bare kjørte på. Det har nok bare med hodet å gjøre, sier Nielsen.

Han var sterkt involvert i Vålerengas to første scoringer: Først serverte han Lars Iver Strand ved 1-0-målet etter 14 minutter, deretter lurte han Johnson både én og to ganger i forkant av straffesparket som ga 2-0.

- Det beste øyeblikket for meg var da jeg dro ham av med en overstegsfinte før det andre målet vårt. Det var moro å se den igjen etterpå også. At det gikk såpass bra mot Glen Johnson viser at jeg har noe inne bare jeg fokuserer på det jeg skal. Kan jeg finte han,kan jeg finte de fleste backer. Sånt gir mye selvtillit.

Fikk nei av Kuyt
Manchester United har vært favorittlaget til Håvard Nielsen siden han var liten gutt. Like fullt forsøkte han å bytte til seg ei Liverpool-drakt etter kampen i går.

Uten hell.

- Det er litt flaut å snakke om, men da jeg prøvde å bytte trøye med Kuyt fikk jeg nei. Han sa han hadde lovet den bort til noen andre. Men det er vel sånn de gjerne sier når de ikke har lyst, sier Nielsen med et smil.

- Herjet ikke med Johnson
Han fikk sine første tippeligaminutter allerede i 2009, men det er først i år han er blitt en mann å regne med for Vålerenga. Så langt har han startet 12 kamper i serien, i tillegg til fire innhopp, og det er langt over hva han forventet før sesongstart.

- Det har gått veldig greit. Jeg trodde jeg skulle få noen innhopp, men da jeg fikk sjansen gikk det ganske bra. Plutselig hadde jeg startet 10 av de første 12 kampene. Beina blei ganske slitne etter hvert.

OPPGITT: Kenny Dalglish koste seg ikke mye i 1. omgang på Ullevaal i går, solskinn til tross. 
Foto: Arnt E. Folvik
OPPGITT: Kenny Dalglish koste seg ikke mye i 1. omgang på Ullevaal i går, solskinn til tross. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

- På hvilket område har du mest å gå på?

- Jeg er litt for snill og bruker ikke fysikken min godt nok. Og så har jeg scoret to mål, jeg vil gjerne være mer målfarlig enn det. Jeg er ganske ny i dette, men vil være med på å skape flere sjanser enn jeg har gjort, sier han. 

Selv Martin Andresen er overrasket over hvor mye Håvard Nielsen har spilt i år.

- Han har klart seg fint, og jeg er fornøyd med ham. Håvard har spilt veldig mye, selv om han bare akkurat har fylt 18. Jeg er glad for at han har tatt nivået så bra som han har gjort, sier Andresen til Dagbladet.

Da Dagbladet ymter frampå med at Nielsen herjet med Glen Johnson på Ullevaal, føler han imidlertid for å korrigere.

- Håvard herjet ikke med Johnson, det blir for tabloid. Men han var god, og har stort potensial. Han kommer til å bli en god fotballspiller.

- Han sier hans beste posisjon er spiss, ikke kant - hva er sjansene hans for å få prøve seg der?

- Han er ikke god nok som spiss ennå, men det kan hende han blir det. Foreløpig er han for veik og blir pushet vekk for lett. Med farta si og evnen til å kunne bruke begge bein passer han godt på kanten, sier Andresen.

SVINGER I PRESTASJONENE: Håvard Nielsen fikk ikke til noe mot Moldes høyreback Joshua Gatt på lørdag, og ble byttet ut i pausen. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
SVINGER I PRESTASJONENE: Håvard Nielsen fikk ikke til noe mot Moldes høyreback Joshua Gatt på lørdag, og ble byttet ut i pausen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer