JUBLET VILT: Håvard Klemetesen satte i noen høylytte jubelbrøl etter å ha spurtet fra konkurrentene på de siste 300-400 meterne. 
Foto: Heikki Saukkomaa / SCANPIX
JUBLET VILT: Håvard Klemetesen satte i noen høylytte jubelbrøl etter å ha spurtet fra konkurrentene på de siste 300-400 meterne. Foto: Heikki Saukkomaa / SCANPIXVis mer

Håvard (32) tok karrierens første v-cupseier

Til topps i kombinert.

Håvard Klemetsen vant lørdagens verdenscuprenn i kombinert på Sjusjøen. 32-åringen fra Kautokeino har aldri før vært på pallen i et individuelt verdenscuprenn. Klemetsen deltok i verdenscupen for første gang i januar 2003. Italieneren Alessandro Pittin og tyskeren Tino Edelmann fulgte på de neste plassene. Pittin tapte spurtoppgjøret mot Klemetsen, og endte 0,2 sekunder bak. Edelmann som var i føringen helt fra start, falt tilbake til 3.-plass på den siste kilometeren, og i mål var han 8,6 sekunder bak vinneren. Klemetsen dro ikke en eneste meter for rykket kom. - Jeg skjønte at dette ville gå. Rykket var planlagt. Det gjelder å være kynisk og stole på egen spisskompetanse. Jeg er ingen god langrennsløper, men har en bra spurt, sa Klemetsen til NTB etter seieren.
Magnus Krog endte på 10. plass og ble nest beste norske løper. Magnus Moan gikk inn til 12.-plass, Mikko Kokslien til 13.-plass og Jan Schmid endte på 19.-plass.

(NTB)