Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håvard Bøkko er ikke i nærheten av toppformen

Men har lagt problemene bak seg.

VIL TILBAKE: Håvard Bøkko hadde et svært skuffende OL, men nå forsøker han å kjempe seg tilbake. Foto: Jon Eeg / NTB Scanpix
VIL TILBAKE: Håvard Bøkko hadde et svært skuffende OL, men nå forsøker han å kjempe seg tilbake. Foto: Jon Eeg / NTB Scanpix Vis mer

Håvard Bøkko har lagt OL-nedturen og kneproblemene bak seg. Veien tilbake mot toppen starter med helgens comeback i verdenscupen.

Hallingen sesongdebuterer i nederlandske Heerenveen. Han går lagtempo fredag kveld og stiller i B-gruppen på 5000 meter lørdag og 1500 meter søndag.

- Jeg begynner å glede meg. Det har vært rart å se folk gå verdenscup og tenke at jeg burde ha stått på startstreken. Jeg har ikke kjempeforhåpninger ennå, men skal gå det jeg kan for å kvalifisere meg til VM enkeltdistanser, sier Bøkko til NTB.

Skaden «Jumper's knee» har skapt trøbbel for skøytehåpet i sesongoppkjøringen. 27-åringen er i full trening, men trenger tid for å komme tilbake i toppslag.

- Tidligere har jeg hatt som målsetting å være på pallen i hvert løp. Jeg sitter ikke med så høye forhåpninger nå, men får heller knalle til i VM.

VM enkeltdistanser arrangeres i nettopp Heerenveen i midten av februar. Noen uker senere er det allround-VM i Calgary i Canada.

Norsk opptur Bøkko har lenge vært Norges store skøytehåp. Nå returnerer han til et landslag som har hatt mye å glede seg over i første del av sesongen.

For tre uker siden tok Sverre Lunde Pedersen den første norske verdenscupseieren på nesten 1000 dager. Sist helg var han på pallen to ganger, mens Espen Aarnes Hvammen var bare 2/100 sekund fra sin første seier. Ida Njåtun har også snust på pallen.

- Det er betryggende for Håvard å se at laget gjør det godt. Da kan han bruke tiden han trenger på å komme i gang uten å tenke på press fra mediene eller at han skal forsvare norsk skøytesports ære, sier landslagstrener Sondre Skarli til NTB.

Han forklarer den norske oppturen på isen slik: - Løperne er blitt flinke til å stille krav til hverandre. De har tatt mer ansvar for egen utvikling. Det er blitt en indre justis blant løperne, og vi skal ha en prestasjonskultur. Det har vi jobbet bevisst med, og det har fungert veldig bra.

I tårer Bøkko satset alt på ett kort i Sotsji-OL. På 1500 meter skulle han kjempe om gull, men endte på en skuffende sjetteplass. OL-drømmen var knust, og Bøkko måtte kjempe mot tårene etter løpet.

- Jeg hadde satset i fire år på ett løp og nådde ikke helt opp. Det var litt kjedelig og tungt å dra i gang igjen i vår, og i tillegg måtte jeg ta det rolig på grunn av kneet og trene annerledes. Men jeg tror det kan ha vært bra for meg. Jeg har trent en del alene og vært litt friere på vårparten, forteller 27-åringen.

Skarli er sikker på at Bøkko kommer tilbake i verdenstoppen.

- Han har mye uoppgjort på skøytebanen og mye inne fortsatt. Han er snart tilbake på topp, mener landslagstreneren.

(NTB)