Håvard Flo legger opp

Men fortsetter i Sogndal-apparatet.

(Dagbladet.no): Håvard Flo har bekreftet at han avslutter sin lange fotballkarriere etter denne sesongen. 38-åringen har i de siste åtte sesongene spilt for Sogndal, der han også tilbrakte sin første tid som fotballspiller på toppnivå.

- Det er mange som spør om jeg kan ta én sesong til, men jeg tror de fleste har skjønt at det er nok nå, sier Håvard Flo til NRK.

Syv mål på syv kamper i høstsesongen er fasiten, og derfor kommer de samme spørsmålene som spissen har fått høre de siste årene.

- Jeg har jo ymtet frempå om å gi meg i flere år, men så har det gått greit utover høsten utan at vi har hentet inn erstattere, og dermed har det blitt et år til og så et til, sier Flo.

I år har imidlertid Sogndal fått inn den forsterkningen de trenger, og dermed kan Flo sette karrierepunktum, selv om han fortsatt har et par år til i kroppen.

- Selv om jeg kanskje kunne tynt et par år til ut av kroppen vil det være feil overfor de som skal erstatte meg, sier Flo til NRK.

Flo har tidligere spilt i både engelsk, tysk og dansk fotball, i henholdsvis Wolverhampton, Werder Bremen og AGF Århus. I tillegg scoret spissen syv mål på 26 kamper med flagget på brystet.

Han vil imidlertid ikke gi seg innenfor sporten, og kommer til å påta seg en rolle i Sogndal-apparatet etter sesongslutt.

Håvard Flo legger opp
LEGGER OPP:
Håvard Flo bekrefter at han legger opp etter sesongen, og en lang og innholdsrik karriere er dermed over. Spissen fikk med seg 26 kamper for landslaget, og scoret blant annet Norges mål i VM-kampen mot Skottland i 1998. Her mot Portugal på Ullevaal i 2003. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
LEGGER OPP: Håvard Flo bekrefter at han legger opp etter sesongen, og en lang og innholdsrik karriere er dermed over. Spissen fikk med seg 26 kamper for landslaget, og scoret blant annet Norges mål i VM-kampen mot Skottland i 1998. Her mot Portugal på Ullevaal i 2003. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer