<strong>LEDER ETTER HOPPDELEN:</strong> Håvard Klemetsen hoppet 133,5 meter, og leder kombinertkonkurransen før langrennet som starter klokka 16 i ettermiddag. Foto: Kyrre Lien, Scanpix
LEDER ETTER HOPPDELEN: Håvard Klemetsen hoppet 133,5 meter, og leder kombinertkonkurransen før langrennet som starter klokka 16 i ettermiddag. Foto: Kyrre Lien, Scanpix Vis mer

- Håvard har sitt livs mulighet

Norsk ledelse før 10 km langrenn. Direkte kl. 16.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• VM-studio: Kombinert-langrenn fra kl. 16

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Håvard Klemetsen sørget for en hyggelig norsk seier i Holmenkollen i det kombinerte hopprennet i stor bakke i dag.

Klemetsen hoppet 133,5 meter. Det samme gjorde v-cupleder Jason Lamy Chappuis, men franskmannen hadde bedre forhold, og fikk poengtrekk for det. Han starter seks sekunder bak Klemetsen.

Kombinertsjef Kjetil Strandbråten er klar på at 32-åringen fra Kautokeino her en enestående sjanse til VM-medalje:

Outsider - Håvard vil jeg si aldri har hatt en mulighet som denne. Han leder og han går sammen med Chappuis, og det er alltid en fordel. Jeg vil si at han har sitt livs største mulighet, sier Strandbråten til Dagbladet.

- Til å vinne?

- Hvis han først er der oppe så kjemper han om seieren.

Klemetsen selv prøver å dempe forventningene noe.

- Det er VM på hjemmebane og jeg går ut som nummer 1. Jeg skal gjøre alt jeg kan, men det er knalltøft. Jeg er fortsatt bare en outsider til topplassering. Det er mange sterke mann som kommer bak, og jeg er i utgangspunktet ikke så sterk i sporet, sier Klemetsen.

- Hvis jeg klarer å gå smart og taktisk riktig, og spare krefter på den første runden, så er alt mulig. Jeg er sterk på slutten.

Og hvis han kommer i tetklynga inn over Gratishaugen, blir det norsk seier da?

- Ja, det tror jeg.
 
Mindre hyggelig sett med norske øyne, er at våre sterkeste kort i langrennssporet starter langt bak teten.

Blir kvalm Jan Schmid og Magnus Moan delte 17. plassen i hoppbakken, og starter 1.26 bak Klemetsen, mens Mikko Kokslien starter ytterligere 22 sekunder bak dem igjen, 1.48 bak lederen.

Kl. 14.30 ble det avgjort at Magnus Moan ikke går langrennet, fordi han kjente antydning til halstrøbbel i går kveld.

- Jeg fikk et lite tilbakefall i går, med sykdommen. Jeg skal ta en runde med ledelsen, og så skal vi være kyniske og se på utgangspunktet på startlista i forhold til hvordan jeg ligger. Bare at jeg sier dette gjør meg kvalm, sa Moan før avgjørelsen ble tatt.

Det er hensynet til lagkonkurransen som gikk foran,  Moan fortalte at han er skjelven i lårene.

- Det er et VM, og mulighetene kan være bra til lagkonkurransen fredag. Går jeg i dag kan det hende jeg blir sjuk. Dette er kroppen som sier fra, sier Moan.

- Han starter ikke, bekrefter pressetalsmann Claes-Tommy Herland til Dagbladet på sms.

Fenomenal avslutning Mikko Kokslien går langrennet, men han er skuffet over hoppingen sin og avskriver egne sjanser i sporet.

- Jeg tar ikke 1,48 på Håvard, for å si det sånn, da går jeg over evne. Men det er forholdsvis åpent bakover. Jeg får prøve så godt jeg kan, sier Kokslien.

- Hvordan vurderer du Håvards muligheter?

- Han har en veldig god mulighet til å ta medalje, hvis han går et kynisk løp. Han har en fenomenal avslutning, han kan bli skummel, sier Kokslien til Dagbladet.

<strong>VURDERER Å GI SEG:</strong> Magnus Moan er småsjuk og vurderer å droppe langrennsdelen. Foto: Kyrre Lien, Scanpix
VURDERER Å GI SEG: Magnus Moan er småsjuk og vurderer å droppe langrennsdelen. Foto: Kyrre Lien, Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer