Håvard Lorentzen med overlegent NM-gull

Gull nummer fem.

GULL: Håvard Lorentzen var sterkest også på andre dag av sprint-NM på skøyter i Bjugn søndag. Han tok et overlegent gull – karrierens femte.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
GULL: Håvard Lorentzen var sterkest også på andre dag av sprint-NM på skøyter i Bjugn søndag. Han tok et overlegent gull – karrierens femte. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Håvard Lorentzen var sterkest også på andre dag av sprint-NM på skøyter i Bjugn søndag. Han tok et overlegent gull – karrierens femte.

OL-helten hadde bestetid både på 500- og 1000-meteren søndag og vant sammenlagt foran Henrik Fagerli Rukke.

Odin By Farstad tok bronsen.

Lorentzen var i en klasse for seg lørdag, og fulgte opp med like suverene løp søndag. Han vant med 3,39 tidspoeng til Rukke.

Økte avstanden

På 500-meteren klokket han inn på 35,78 søndag. Det var noe svakere enn lørdagens tid, men ettersom Rukke gikk inn til 36,50 søndag, økte likevel avstanden mellom de to ytterligere.

På 1000-meteren vant han med tiden 1.10,80. Der var han over to sekunder raskere enn Rukke, som gikk inn til tiden 1.12,98. Det var dermed aldri noen tvil om hvor NM-gullet ville havne.

NM er avslutningen på en fantastisk sesong for Lorentzen. Fana-løperen har i vinter stått fram som verdens beste skøytesprinter. I februar ble han Norges første olympiske mester på 500 meter siden 1948, og kort tid senere ble han første norske sprintverdensmester på 37 år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer