Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håvard Lorentzen med overlegent NM-gull

Gull nummer fem.

GULL: Håvard Lorentzen var sterkest også på andre dag av sprint-NM på skøyter i Bjugn søndag. Han tok et overlegent gull – karrierens femte.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
GULL: Håvard Lorentzen var sterkest også på andre dag av sprint-NM på skøyter i Bjugn søndag. Han tok et overlegent gull – karrierens femte. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Håvard Lorentzen var sterkest også på andre dag av sprint-NM på skøyter i Bjugn søndag. Han tok et overlegent gull – karrierens femte.

OL-helten hadde bestetid både på 500- og 1000-meteren søndag og vant sammenlagt foran Henrik Fagerli Rukke.

Odin By Farstad tok bronsen.

Lorentzen var i en klasse for seg lørdag, og fulgte opp med like suverene løp søndag. Han vant med 3,39 tidspoeng til Rukke.

Økte avstanden

På 500-meteren klokket han inn på 35,78 søndag. Det var noe svakere enn lørdagens tid, men ettersom Rukke gikk inn til 36,50 søndag, økte likevel avstanden mellom de to ytterligere.

På 1000-meteren vant han med tiden 1.10,80. Der var han over to sekunder raskere enn Rukke, som gikk inn til tiden 1.12,98. Det var dermed aldri noen tvil om hvor NM-gullet ville havne.

NM er avslutningen på en fantastisk sesong for Lorentzen. Fana-løperen har i vinter stått fram som verdens beste skøytesprinter. I februar ble han Norges første olympiske mester på 500 meter siden 1948, og kort tid senere ble han første norske sprintverdensmester på 37 år.

25-åringen vant nylig også både 500-metercupen og totalcupen sammenlagt under verdenscupfinalen i Minsk.

Femte NM-tittel

Lorentzen har tidligere vunnet sprint-NM fire ganger (2012, 2014, 2015 og 2017). Det ble sølv i 2013.

– NM betyr mye. Det skal bli flott å gå i Bjugn for man blir tatt så godt imot her. Det blir nok en litt annerledes og roligere helg enn det har vært de siste månedene med OL, VM og verdenscupfinalen, sa Lorentzen til NTB fredag.

I kvinneklassen gikk Hege Bøkko til topps foran Ida Njåtun. Bøkko ledet også etter lørdagens distanser, og fulgte opp med bestetid på både 500- og 1000-meteren søndag.

Sofie Karoline Haugen tok bronsemedaljen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling