Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håvard Nordtveit ferdig i West Ham - klar for tysk fotball

Landslagsspilleren klar for Hoffenheim.

TIL HOFFENHEIM: Håvard Nordtveit er ferdig i West Ham. Nå venter nye eventyr i tysk fotball. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
TIL HOFFENHEIM: Håvard Nordtveit er ferdig i West Ham. Nå venter nye eventyr i tysk fotball. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det melder West Ham på sine nettsider.

Det var i fjor West Ham hentet 26-åringen etter det som hadde vært en god sesong for Borussia Mönchengladbach. I West Ham har derimot ting ikke gått helt som han hadde håpet. Sesongen ble preget av skader og lite spilletid.

- Jeg ser frem til en ny sesong, min første med Hoffenheim, sier Nordtveit i en videohilsen publisert av Hoffenheim på Twitter.

Utelukket ikke retur

Nordtveit innrømmet tidligere denne måneden overfor Dagbladet at oppholdet ikke ble helt slik han hadde sett for seg.

- Det har vært små ting hele veien. Jeg har fått en reaksjon på en reaksjon, og så har det bare ballet seg på. Det startet med en belastningsskade. Det kan ha litt å gjøre med at jeg løp på hardt underlag i sommerpausen. I år skal jeg slappe mer av, så starter jeg på null når sesongoppkjøringen starter, sa Nordtveit da.

Han utelukket ikke en retur til Bundesliga.

- Ja, jeg hadde suksess i Tyskland. Absolutt. Jeg var der i nesten seks år. Jeg vil aldri avvise en retur til Bundesliga, sa Nordtveit.

Champions League-kvalifisering

Og nå blir det en retur. Hoffenheim spiller altså i Bundesligaen, og hadde en imponerende fjorårssesong der de havnet på en fjerdeplass på tabellen - og sikret Champions League-spill.

Det er første gang i klubbens historie at de spiller i Europas gjeveste fotballturnering.

- Jeg må takke Håvard for hans engasjement og harde arbeid forrige sesong. Han er en profesjonell fyr, og vi ønsker ham lykke til i Hoffenheim, sier West Ham-sjef Slaven Bilic til West Hams hjemmesider.

Hele Norges coronakart