Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håvard Nordtveit i unik posisjon - kan velge mellom flere Premier League-klubber

Håvard Nordtveit (25) synes det er rart at han ble benket for Norge. Men på vei til England klager han ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TALLINN (Dagbladet.no): - Jeg var litt overrasket da jeg havnet på benken, men sånn er det noen ganger. Det er treneren som tar ut laget. Men det har ikke vært noe problem. Jeg har fokusert på klubblaget, sier Håvard Nordtveit.

Og der har han lykkes.

Til de milde grader også. Så mye at West Ham-manager Slaven Bilic, sjefen for det per dato femte beste laget i Premier League, ikke blunker en gang når han sier Håvard Nordtveit er en spiller han ønsker seg. Og så lenge Nordtveit forteller Dagbladet at det meste er på plass med tanke på neste sesong, og at han er veldig lad for det, er det fort gjort å si at en pluss en er to denne gangen også.

Og at Håvard Nordtveit skal til West Ham.

Men etter det Dagbladet erfarer er situasjonen hans bedre enn som så. Det er nemlig ikke bare en Premier League-klubb som vil ha den norske landslagspilleren. Det er flere. Og det er i norsk sammenheng en ganske unik posisjon å være i. Samtidig som det forteller hvilken spiller Håvard Nordtveit er blitt denne sesongen.

- Det viktigste for meg var å få gjort alt på en riktig måte i forhold til Borussia Mönchengladbach, sier han. - Det var en tøff avgjørelse, men klubben var strålende og ga meg tid. Og nå som det er gjort handler det om å avslutte med stil.

- Det er veldig viktig for meg.

I Borussia spiller Håvard Nordtveit som en av de tre bakerste i Bundesliga-lagets 3-5-2 formasjon. For Norge går han inn på plassen Alexander Tettey har gjort til sin gjennom defensiv trygghet og scoringer, men som nå er ledig på grunn av Tetteys skade. På kort sikt løser det et såkalt positivt problem for Per-Mathias Høgmo.

På lengre sikt kan hva som helst skje.

For Håvard Nordtveit er for god til å sitte på benken for Norge. Er du strålende i Bundesliga er du god nok for FK Steinrøysa alle dager.

- Jeg føler jeg har tatt et lite gjennombrudd denne sesongen, sier Håvard Nordtveit.

- Lite?

- Nei, stort da - det har gått veldig bra.

For landslaget mener han at han aldri har spilt veldig dårlig. Men som han også sier - sikkert ikke godt nok. Det har han imidlertid tenkt til å rette på ved siden av Stefan Johansen sentralt på Norges midtbane mot Estland. Der Håvard Nordtveit blir den som holder igjen, og Stefan Johansen den som går.

- Jeg håper å finne godfølelsen, sier han. - Det blir i en litt annen posisjon enn det jeg er vant til fra klubblaget, hvilket er utfordrende i seg selv, men det er mye å spille for.

Som forsvarspiller er Håvard Nordtveit mest kjent for det defensive. Denne sesongen har han tatt offensive steg også. Og etter å ha scoret ett mål i hver av de fire første sesongene i Borussia, og to i fjor, står han nå med fire etter 27 serierunder.

Det gjør ham bare enda mer ettertraktet.

 

Hele Norges coronakart