KLAR FOR FULHAM: Håvard Nordtveit. Foto: NTB Scanpix
KLAR FOR FULHAM: Håvard Nordtveit. Foto: NTB ScanpixVis mer

Håvard Nordtveit klar for Fulham: - Overrasket

Den norske landslagsstopperen Håvard Nordtveit får en ny sjanse i Premier League, til manges store overraskelse.

Håvard Nordtveit går fra tysk fotball og Hoffenheim til Premier League-klubben Fulham i en utlånsavtale ut sesongen. Det bekrefter Fulham på sin Twitter-profil.

Nordtveit hadde et mislykket opphold i West Ham i 2016/17-sesongen sist han fikk sjansen i Premier League.

Den norske landslagsspilleren spilte også flere sesonger for Arsenal på junior- og reservelag, men klarte aldri å ta det siste steget i hovedstadsklubben til tross for mange lovord fra Arsène Wenger da Nordtveit var tenåring.

- Overrasket

POENGTAP: Fansen var misfornøyd med Solskjærs taktiske vurderinger da nordmannen gikk på sitt første poengtap som manager for Manchester United i 2-2-kampen mot Burnley. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Fulham har hatt god suksess med nordmenn tidligere, spesielt Brede Hangeland som stopperkjempe og lederstjerne i flere sesonger.

Også John Arne Riise, Erik Nevland og Bjørn Helge Riise har gode minner for Premier League-klubben. Det samme har Stefan Johansen, som fremdeles er i klubben.

Johansen har imidlertid i hele kveld blitt koblet vekk til WBA, altså på samme dag som landsmannen Nordtveit signerer for Fulham.

- Jeg er overrasket, sier tidligere Portsmouth-spiller Erik Huseklepp om Nordtveit-overgangen i TV 2s Deadline day-sending.

Bare King lykkes

Årsaken til at Huseklepp og mange er overrasket, er at 28-åringen fra Haugesund ble stemplet som en flopp sist han fikk sjansen i Premier League.

Likevel får rogalendingen nå en ny sjanse til å bevise at han holder nivået i den engelske toppdivisjonen, hvor bare Joshua King av nordmenn har klart å etablere seg som en nøkkelspiller de siste sesongene.

Alexander Sørloth ble lånt ut fra Crystal Palace, Stefan Johansen har slitt benken i Fulham og kan forsvinne i kveld, mens Mohamed Elyonoussi har hatt en tung start på sitt opphold i Southampton etter sommerens overgang fra Basel.

Ble brukt feil

I West Ham ble Nordtveit brukt «feil» i manges øyne i 2016/17, nemlig som sideback i stedet for sentralt i banen hvor han trives klart best.

Mannen med 45 landskamper for Norge er best når han kan være med å diktere spillet med sin spilleforståelse og presisjon fra en dyp ankerrollen på midtbanen eller som midtstopper.

Fulham ligger på nest siste plass i Premier League med seks poeng opp til sikker plass etter 24 av 38 serierunder.

Følg hele overgangsvinduet og se komplett oversikt over overganger i Norge, England og Tyskland i Dagbladets livestudio her.

SOLSKJÆR: Dagbladets sportsjournalist Øyvind Godø mener det er fire grunner til at Ole Gunnar Solskjær har lykkes som manager i Manchester United. Video: Kristoffer Løkås Vis mer