Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håvard Rugland kuttet fra Detroit Lions-troppen

Nordmannen fikk ikke kontrakt hos klubben.

 KUTTET:  Til tross for at han både er et fenomen og en populær kar i NFL, klarte ikke Håvard Rugland seg gjennom Detroit Lions første kutt. Foto: AP Photo/Paul Sancya
KUTTET: Til tross for at han både er et fenomen og en populær kar i NFL, klarte ikke Håvard Rugland seg gjennom Detroit Lions første kutt. Foto: AP Photo/Paul Sancya Vis mer

(Dagbladet): Detroit Lions kuttet i dag bruttotroppen sin fra 90 og ned til 75 spillere, og blant spillerne som ikke får kontrakt er norske Håvard «Kickalicious» Rugland.

- The Lions har annonsert at de har løslatt Kickalicious aka kicker Håvard Rugland. (Forventet.), skriver NFL: Around the League på Twitter.

Det betyr at YouTube-fenomentet nå kan motta tilbud fra andre klubber.

- En garderobe-favoritt Håvard Rugland fikk prøvekontrakt hos Detroit Lions i april, etter å ha imponert klubben med en YouTube-video som viser nordmannens kicker-kunster. Han hadde ingen erfaring fra amerikansk fotball før han ble hentet til klubben.

I sommer har rogalendingen fått prøve seg i tre treningskamper, men selv om Rugland har vært mest i rampelyset de siste kampene, har få trodd at nordmannen kunne stjele kicker-plassen fra David Akers.

Akers spilte seg til tre strake Pro Bowls (all-starkampen) før han fikk sesongen sabotert av en lyskeskade i fjor. I oppkjøringen har 38-åringen funnet fram til den gode formen.

Nyheten om at nordmannen kuttes fra troppen tas ikke like godt i mot i alle leire, og på Twitter har klubben replisert følgende til folk som ytrer at de ønsker at klubben kunne beholde 28-åringen:

- Helt klart en garderobe-favoritt! Vi ønsker ham alt godt, twitrer Detroit Lions

Fortsatt NFL-håp Selv om Håvard Rugland har lenge bare har blitt sett på et fenomen, var det nok mange som endret mening etter å ha sett 28-åringen i klubbens første oppkjøringskamp i sommer, mot New York Jets.

Der scoret Rugland to field goals etter å ha kommet inn for David Akers i andre halvdel. Først sparket han inn en field goal fra 49 yards, før han fulgte opp med en field goal fra én yard lenger.

Også i sin andre oppkjøringskamp scoret nordmannen, mens under den tredje kampen måtte Rugland se Akers spille tre omganger, mens han selv bare fikk spille én.

Selv om Detroit Lions nå har kuttet Håvard Rugland fra sin tropp, tror flere at det ikke nødvendigvis betyr at NFL-eventyret er over for 28-åringen. Nå kan han motta tilbud fra andre klubber, og kan fortsatt også tilbys en plass i Lions' treningsstall.

En av dem som tror på en framtid for Håvard Rugland i amerikansk fotball er Mike O'Hara, som har dekket Detroit Lions i snart 40 år, og er ekspert for Lions' offisielle nettsider.

- Kickalicious har levert nok til å komme seg på noen sitt lag - en gang i framtiden. Men jeg tviler på at det blir Lions sitt, sa O'Hara til detroitlions.com tidligere i august.

Troppen til Detroit Lions skal kuttes ned til 53 spillere før sesongåpningen neste helg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media