Håvard Rugland scoret field goals fra 49 og 50 yards

Imponerte stort i nattens NFL-debut.

STORT ØYEBLIKK: Håvard Rugland fikk sin debut i en NFL-treningskamp i natt, og imponerte med to lange field goals. Foto: Leon Halip / AFP / NTB Scanpix
STORT ØYEBLIKK: Håvard Rugland fikk sin debut i en NFL-treningskamp i natt, og imponerte med to lange field goals. Foto: Leon Halip / AFP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Det var knyttet stor spenning til hvordan Håvard Rugland (28) ville klare seg i en kampsituasjon for NFL-laget Detroit Lions.

I natt fikk han sin debut i en treningskamp mot New York Jets, og dommen er klar: Rugland imponerte stort.

Lagets førstevalg, David Akers (38), sparket inn to field goals (tre poeng), samt to ettpoengere etter en touchdown i kampens første omgang. I den andre halvdelen av matchen var det Ruglands tur, og han var like effektiv som lagkamerat Akers.

Først sparket han inn en field goal fra 49 yards, før han fulgte opp med en field goal fra én yard lenger. Det er meget solide distanser, og vil bidra til å stilne kritikerne som har trodd Rugland bare var en internettsensasjon.

- Glemte nesten avsparket Da det første sparket gikk mellom målstengene, løp flere av Ruglands lagkamerater ut på banen for å gratulere nordmannen.

- Det er som om sønnen din på åtte nettopp har scoret sitt første touchdown, spøkte kommentatorene.

Lions vant til slutt 26-17. Selv om det bare var en treningskamp, var det hele 60 000 tilskuere på tribunen.

På Detroit Lions egen nettside kommenterer Mike O'Hara nordmannens innsats i sin første kamp slik:

- Du kan kalle veien hans til NFL og måten han sparker ballen på uortodoks, men du kan ikke lenger kalle ham en kuriositet, skriver han.

Rugland selv var i sjuende himmel etter den vellykkede debuten.

- Jeg glemte nesten at jeg skulle ta avsparket etterpå. David (Akers, red. anm.) kom bort til meg og sa jeg måtte ut og sparke igjen.

Ikke garantert plass på laget Også lagkameratene var imponerte over 28-åringens første spark i en kampsituasjon.

- Vi er alle glade for å ha ham som lagkamerat. Han er en veldig fin fyr. Det er forfriskende å se hvor morsomt han har det, og han er veldig god til å sparke ballen. Det er en fantastisk historie, sa Matthew Stafford etter kampen.

Rugland la i fjor ut en video på You Tube der han viste fram egenskapene med en amerikansk fotball. Det førte til prøvespill med både New York Jets og Cleveland Browns før han fikk kontrakt med Detroit Lions.

Han er likevel ikke garantert å være på laget når sesongen starter for alvor neste måned, men står da i tilfelle fritt til å signere med hvem han vil i NFL.

David Akers, som er det tiltenkte førstevalget, har vært en av NFLs beste kickere i en årrekke.