BLIR SJEF: Håvard Tjørhom (t.h.) har vært i trenerteamet rundt Aksel Lund Svindal og de andre alpingutta. Nå blir Tjørhom ny sjef for verdenscuplaget etter at Marius Arnesen trakk seg etter sesongen. Foto: Cornelius Poppe, Scanpix
BLIR SJEF: Håvard Tjørhom (t.h.) har vært i trenerteamet rundt Aksel Lund Svindal og de andre alpingutta. Nå blir Tjørhom ny sjef for verdenscuplaget etter at Marius Arnesen trakk seg etter sesongen. Foto: Cornelius Poppe, ScanpixVis mer

Håvard Tjørhom (29) blir ny sjef for alpingutta

- En bra mann for oss, sier Aksel Lund Svindal.

|||(Dagbladet): Etter flere år i teamet rundt Aksel Lund Svindal og de andre mannlige alpinistene er Håvard Tjørhom utnevnt til ny hovedtrener.

Mens Marius Arnesen var sportssjef for alle de mannlige alpinistene, blir Tjørhom kun ansvarlig for de utøverne som er på verdenscuplaget.

Tjørhom, som fyller 30 år i slutten av mai, beholder stort sett det samme apparatet som har vært rundt laget.

- Jeg er veldig glad for tilliten jeg har fått og glad for å bli forespurt. Det som er viktig for meg, er at mye av det samme teamet blir opprettholdt. Og dette har jeg fått gjennomslag for. Samtidig henter vi inn forsterkninger på det vi trenger, sier Håvard Tjørhom i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

Aksel Lund Svindal sier også at det har vært viktig for utøverne at teamet stort sett blir med videre. Og han er godt fornøyd med Tjørhom som ny sjef.

- Håvard har vært altmuligmann i mange år, og klar for nye utfordringer. Han er en bra mann for oss. Vi var veldig «keene» på å beholde store deler av teamet, og det ga vi utrykk for i møtene den siste uka hvor vi har hatt stor takhøyde. Løsningen vi har kommet frem, er vi veldig godt fornøyd med. Vi ser frem til Håvard som sjef, sier Lund Svindal.