VRAKET: Håvard Tvedten er ikke med i Christian Berges første tropp som norsk norsk landslagssjef for håndballgutta.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
VRAKET: Håvard Tvedten er ikke med i Christian Berges første tropp som norsk norsk landslagssjef for håndballgutta. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Håvard Tvedten vraket fra landslagstroppen

Til Christian Berges landslagsdebut.

Håvard Tvedten er overrasket over at han ikke fikk plass i Christian Berges første tropp som landslagssjef for de norske håndballherrene.

Berge tar med seg 19 spillere til Golden League-turneringen i Danmark tidlig i april, men en skadefri Tvedten får ikke være med.

- Jeg er disponibel for landslaget og ville gjerne vært med på samlingen i Danmark med ny trener og nytt opplegg. Men Christian sa til meg at han vet hva jeg står for, og at han ville se to andre på venstrekanten. Derfor ønsket han ikke meg med på denne samlingen, men sa at jeg var høyaktuell til VM-kvalifiseringen (mot Østerrike) i juni, sier Tvedten til TV 2.

- Jeg ble overrasket. Det må jeg ærlig innrømme. Jeg respekterer valget til treneren, men legger ikke skjul på at jeg gjerne skulle ha vært med.

Tvedten har spilt for Norge siden 2000. Han spiller til daglig i danske Aalborg.

Norge møter Danmark (3/4), Frankrike (3/4) og Slovenia (6/4) i Golden League.

Troppen: Espen Christensen (Lugi), Magnus Dahl (Wetzlar), Henrik Ruud Tovås (Leipzig), Petter Øverby (Nøtterøy), Bjarte Myrhol (Rhein-Neckar Löwen), Magnus Gullerud (Sønderjyske), Magnus Jøndal (Follo), André Lindboe (Elverum), Johannes Hippe (Lugi), Espen Lie Hansen (Dunkerque), Kristian Kjelling (Bjerringbro-Silkeborg), Børge Lund (Bodø), Gøran Sørheim (Drammen), Christian O'Sullivan (Bækkelaget), Christoffer Rambo (Minden), Kent Robin Tønnesen (Wetzlar), Harald Reinkind (FyllingenBergen), Kristian Bjørnsen (FyllingenBergen), Steffen Berg Løkkebø (Emsdetten).

(NTB)