Håver inn millionbonus

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborgs best betalte spillere er garantert over en million bonuskroner etter avansementet til mellomrunden i Champions League. Det betyr at Mini betaler ut gjelda - og får Trondheim-kemneren til å juble.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lønnstoppene i RBK-trøya får rundt 400 000 kroner ekstra for å gå videre fra gruppespillet. Derfor passerer de totalt en million kroner i bonus dette året.

- Det må være den høyeste bonusen som noen gang er utbetalt til fotballspillere i Norge, sier visekaptein Mini Jakobsen til Dagbladet.

Rosenborgs spillergruppe har forhandlet seg fram til en samlet bonus på 27,5 prosent av netto fortjeneste i årets Champions League-spill. Det er 2,5 prosent mer enn i fjor.

- Vi er fornøyde med å få en såpass stor del av potten. Fordelingen er bra, men den er også riktig, mener visekapteinen.

Spilletid belønnes

For fire år siden ble bonusen fordelt likt mellom alle spillerne i troppen. Dette er seinere endret slik at spillere som sitter på tribunen får 20 prosent, spillere på benken 50 prosent, mens de som er ute på banen får 100 prosent.

- Hver spiller opparbeider seg andeler. Full bonus får de som spiller alle kampene, forklarer Mini.

RBK-millionærer

Det betyr et kraftig lønnshopp for blant andre Erik Hoftun, som toppet fjorårets lønnsstatistikk i Rosenborg med 3,5 millioner kroner.

Mini tjente 1,6 millioner kroner i fjor - og skattelistene for Trøndelag viste at det var sju millionærer i klubben. Lista med Rosenborg-millionærer blir helt sikkert enda lengre i år.

- Hva betyr årets rekordbonus for RBK-spillerne?

- Den betyr at vi betaler en halv million kroner ekstra til kemneren, så trondheimsordfører Anne Kathrine Slungård blir enda mer glad i oss, flirer Mini.

Gjeldfri

Da han kom tilbake til Trondheim etter sin proffkarriere i utlandet, hadde han med seg en million kroner. Nå har han gjeld, men han regner med å være gjeldfri i januar neste år.

Med tre biler, hus og hytte har Mini samlet seg store verdier i løpet av sin karriere, men han har ingen pengebinge å bruke av når tida som fotballspiller er over.

- Jeg må nok jobbe for føda også i framtida. Mini AS er nødt til å blomstre videre, sier høyremannen Mini Jakobsen.

Sosialdemokraten Nils Arne Eggen har tidligere gitt klar beskjed om hva han synes om sine spilleres millionlønninger:

- De fortjener hvert øre, mener «træner'n».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer