Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håver inn

Norges superkvinne, Therese Johaug, er nummer en - også rent økonomisk.

OVERLEGEN: Therese Johaug vant Tour de ski og kan dermed glede seg til en gigantisk premiesum. Her etter siste etappe i Val di Fiemme. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
OVERLEGEN: Therese Johaug vant Tour de ski og kan dermed glede seg til en gigantisk premiesum. Her etter siste etappe i Val di Fiemme. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Presterer man godt i langrennssporten gir det gode fordeler rent lønnsmessig. Tour de ski, langrenns svar på Tour de France, et arrangement som innebærer sju renn totalt, er nok det gjeveste - og det arrangementet som innehar størst premiepott.

Leverer man godt der, kan utøverne glede seg til en saftig lønnsslipp på kontoen.

Suveren

Therese Johaug, som lekte seg opp monsterbakken i Val di Fiemme og vant årets Tour de Ski overlegent for tredje gang, er nå også overlegen rent økonomisk.

Johaug gikk alene over målstreken i Italia. Heidi Weng tok andreplassen på etappen, og bak henne kom Natalja Neprjajeva og Ingvild Flugstad Østberg.

Seieren gjorde til at Johaug innkasserte 645 000 kroner i premiepenger, og legger man til resten av seirene denne sesongen, ser vi at hun så langt har tjent over en million kroner. Det gjør Johaug til den best betalte langrennsløperen uavhengig av kjønn denne sesongen. Det skriver svenske Expressen.

På andreplass på kvinnesiden finner vi også ei norsk ei, nemlig Heidi Weng. Hun har blitt tildelt 600.000 i prispenger etter årets renn. På tredjeplass havner russiske Natalia Neprjajaeva med en halv million.

Svenskene sleit i årets Tour de ski. Jonna Sundling var en av få som fullførte touren - og havner derfor på åttendeplass blant de best tjente langrennsutøverne.

Artikkelen fortsetter etter videoen:

SØSKEN: På Idrettsgallaen takket Therese Johaug nok en gang lillebror Karstein - mens lillesøster Veronika og storebror Joakim ikke ble nevnt. Nå forteller langrennsdronninga hvilken betydning hennes to øvrige søsken har for henne. Reporter/video: Øyvind Godø/Kristoffer Løkås Vis mer

Store summer

På herresiden er det Johannes Klæbo som topper inntektslista. Trønderen ledet Tour de Ski før siste renn i Val di Fiemme, men seieren glapp da russerne Aleksandr Bolsjunov og Sergej Ustjugov satte inn turboen i siste etappe, og Klæbo måtte derfor ta til takke med en tredjeplass totalt i sammendraget.

Bronsemedaljen gjorde at Klæbo ikke bikker over millionen i premiepenger denne sesongen. Likevel er det ikke småpenger han har innkassert, da han står på 880 000 kroner så langt.

Russiske Bolsjunov, som vant Tour de Ski, havner på andreplass med 835 000 kroner. Landskollega Ustjugov følger etter med 670 000 kroner.