Håver inn

Norges superkvinne, Therese Johaug, er nummer en - også rent økonomisk.

OVERLEGEN: Therese Johaug vant Tour de ski og kan dermed glede seg til en gigantisk premiesum. Her etter siste etappe i Val di Fiemme. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
OVERLEGEN: Therese Johaug vant Tour de ski og kan dermed glede seg til en gigantisk premiesum. Her etter siste etappe i Val di Fiemme. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Presterer man godt i langrennssporten gir det gode fordeler rent lønnsmessig. Tour de ski, langrenns svar på Tour de France, et arrangement som innebærer sju renn totalt, er nok det gjeveste - og det arrangementet som innehar størst premiepott.

Leverer man godt der, kan utøverne glede seg til en saftig lønnsslipp på kontoen.

Suveren

Therese Johaug, som lekte seg opp monsterbakken i Val di Fiemme og vant årets Tour de Ski overlegent for tredje gang, er nå også overlegen rent økonomisk.

Johaug gikk alene over målstreken i Italia. Heidi Weng tok andreplassen på etappen, og bak henne kom Natalja Neprjajeva og Ingvild Flugstad Østberg.

Seieren gjorde til at Johaug innkasserte 645 000 kroner i premiepenger, og legger man til resten av seirene denne sesongen, ser vi at hun så langt har tjent over en million kroner. Det gjør Johaug til den best betalte langrennsløperen uavhengig av kjønn denne sesongen. Det skriver svenske Expressen.

På andreplass på kvinnesiden finner vi også ei norsk ei, nemlig Heidi Weng. Hun har blitt tildelt 600.000 i prispenger etter årets renn. På tredjeplass havner russiske Natalia Neprjajaeva med en halv million.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer