Kai Robin Havnaa mot topp amerikansk bokser

Havnaa møter knockoutgigant i Oslo

- Jeg vet vi tar en stor risiko nå.

KNOCKOUTKONGE: Kai Robin Havnaa er en real knockoutkonge. Nå skal han møte en annen knockoutspesialist til sin tøffeste kamp. Foto: NTB Scanpix
KNOCKOUTKONGE: Kai Robin Havnaa er en real knockoutkonge. Nå skal han møte en annen knockoutspesialist til sin tøffeste kamp. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kai Robin Havnaa (30) er ubeseiret i bokseringen. Han har rett og slett feid over sine motstandere så langt i løpet av 15 kamper.

Den hardtslående nordmannen har vunnet 13 av kampene på knockout.

Nå står han foran sin tøffeste motstander i karrieren. En amerikansk slagmaskin.

Det har vært en del såkalte journeymen på veien. Boksere som reiser rundt og gjerne blir dengt opp for en sum med penger.

PÅ HODET UT: Kai Robin Havnaa sender tyskeren Patrick Linkert på hodet ut av kampen. Foto: NTB Scanpix
PÅ HODET UT: Kai Robin Havnaa sender tyskeren Patrick Linkert på hodet ut av kampen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Men nå har det virkelig begynt å bli alvor for den norske knockoutkongen.

Forrige kamp i Norge var en kamp om en mindre tittel mot tyske Rad Rashid. Også der vant Havnaa på knockout.

Amerikansk slagmaskin

- Jeg er ikke helt enig i at det bare har vært dårlig motstand. De to siste jeg har møtt har vært virkelig gode boksere. Ja, det har vært blandet kvalitet på veien. Jeg vil se det slik at jeg er blitt bygget opp riktig fram til min største oppgave i karrieren, sier Kai Robin Havnaa.

Kai Robin Havnaa

  • Født: 20.1. 1989 (30).
  • Yrke: Profesjonell bokser.
  • Ubeseiret i 15 kamper, 13 på knockout.
  • Aktuell: Møter amerikaneren Al Sands i Ekeberghallen 16. november.

Uansett venter noe helt annet i det andre hjørnet i Ekeberghallen 16. november.

Al Sands (32) er rangert av boxrec som den åttende beste bokseren i cruiservekt i USA.

Også han er en knockoutbokser av rang. Amerikaneren har det ikke med å gå tida ut i sine kamper. Han gjør som oftest som Havnaa, slår ut sin motstander underveis i kampene.

- Stor risiko

KNOCKOUT: Tim-Robin Lihaug knocket ut Tzvetozar Illiev. Video: ViasaT Vis mer

Al Sands har vunnet 20 kamper som profesjonell. Hele 18 har han avgjort før full tid.

- Jeg vet at vi tar en stor risiko med denne kampen, sier den tyske promotoren Nisse Sauerland i en pressemelding.

Men han legger til at ender det med seier til Kai Robin Havnaa kan neste mulighet være en VM-tittelkamp.

- Dette er den definitivt tøffeste motstanderen Kai skal møte nå. Det er hans sjanse til å vise at han tilhører verdenstoppen. Og at han kan være klar for å møte de aller beste, og kamper om verdensmestertittelen, sier Nisse Sauerland.

INGEN SMÅGUTT: Her er den neste motstanderen til Kai Robin Havnaa. Al Sands har for vane å slå ut sine motstandere. Akkurat som Havnaa har det med å gjøre. Foto: S.C. Photography
INGEN SMÅGUTT: Her er den neste motstanderen til Kai Robin Havnaa. Al Sands har for vane å slå ut sine motstandere. Akkurat som Havnaa har det med å gjøre. Foto: S.C. Photography Vis mer

- Dette jeg har drømt om

- Det er dette jeg har drømt om. Å møte en virkelig farlig motstander. En topp motstander fra USA har alltid vært i tankene mine. Al Sands er definitivt farlig. Han har lang rekkevidde, og han slår virkelig hardt. Dette er råkult. Jeg gleder meg utrolig til denne kampen, sier Kai Robin Havnaa til Dagbladet.

Han forteller at han endelig er helt skadefri.

- Jeg har hatt Joey (Gamache, amerikansk trener og tidligere verdensmester) her på treningene i noen uker nå. Og han sier han er imponert over den framgangen jeg har oppnådd siden han så meg sist. Jeg føler meg sylskarp, sier Havnaa.

Han sier dette om den forestående kampen:

- Dette blir en kamp full av nerve og action. Det som gjør dette til en topp interessant kamp er at vinneren, enten det blir Sands eller jeg som går seirende ut, så venter en virkelig stor internasjonal kamp. Det kan faktisk være en kamp om verdensmestertittelen, sier Kai Robin Havnaa.

Han gleder seg til å bokse i Oslo igjen.

- Sist jeg bokset i hovedstaden, var i Spektrum på stevnet til Cecilia Brækhus foran 10 000 tilskuere. Jeg tror dette kan bli enda større, sier Havnaa.

Når de to knockoutgigantene barker sammen, er det ikke tid for å miste noe på golvet og plukke det opp. For da kan det allerede være over.

Al Sands har til tross for en imponerende merittliste tapt fire kamper, samtlige på knockout.

Det blir et av tidenes største boksearrangementer i Norge.

Katharina Thanderz møter brasilianske Danila Ramos i VM-tittelkamp. Kevin Melhus, Alexander Hagen, Kent Erik Baadstad, og ikke minst Norges største boksetalent Bernard Torres skal opp i ringen i Ekeberghallen 16. november.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer