HAMRET LØS: Daniel Venci forsøkte å stå imot slagene til Kai Robin Havnaa. Men han var i realiteten sjanseløs. Foto: NTB Scanpix
HAMRET LØS: Daniel Venci forsøkte å stå imot slagene til Kai Robin Havnaa. Men han var i realiteten sjanseløs. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kai Robin Havnaa

Havnaa sendte muskelbunten ned. Så kastet teamet til motstanderen inn håndkleet

Den norske bokseren er på vei mot stjernene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ARENDAL (Dagbladet): Kai Robin Havnaa sank ned på kne, da han forsto at sekundantene til Daniel Vencl ikke ville utsette sin bokser for en hjerneskade.

Vencl gikk rett ned som et felt tre etter en høyre i andre runde. Han forsøkte å komme seg til hektene. Dommeren telte til åtte. Vencl forsøkte å beskytte seg for å komme til hektene. Men Havnaa sendte slagkombinasjoner mot en forsvarsløs motstander.

Da kom håndkleet inn i ringen fra hjørnet til tsjekkeren.

Som betyr at nok er nok.

SLÅTTNED: Daniel Vencl gikk ned etter en susende høyre fra Kai Robin Havnaa. Foto: NTB Scanpix
SLÅTTNED: Daniel Vencl gikk ned etter en susende høyre fra Kai Robin Havnaa. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Tusen takk til alle dere som er her. Jeg har mange å takke. Jeg vil gjerne takke min mor Turid og min søster Tonje. Erling (Havnå) og Joey (Gamache). Tusen hjertelig takk.

Så sier Kai Robin Havnaa til øredøvende jubel:

- Neste gang jeg står her skal det være for å løfte et belte i været.

Mot verdenstoppen

Kai Robin Havnaa viste at han har en slagstyrke som kan bringe ham til verdenstoppen.

SANK PÅ KNE: Kai Robin Havnaa sank lykkelig ned på kne etter seieren. Motstander Daniel Vencl står resignert i sitt hjørne. Foto: NTB Scanpix
SANK PÅ KNE: Kai Robin Havnaa sank lykkelig ned på kne etter seieren. Motstander Daniel Vencl står resignert i sitt hjørne. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Daniel Vencl applauderte også nordmannen etter den korte kampen.

- Jeg visste at jeg traff så godt at han umulig kunne komme seg fort nok etter en så hard treffer, fortalte Kai Robin Havnaa.

Dagbladet skrev om problemet med at to boksere meldte avbud mot Havnaa, slik at det til slutt ble en høyrehendt bokser. Og ikke en venstrehendt som Havnaa hadde forberedt seg for.

Gikk mot høyre

- Jeg gikk mot høyre hver gang. Det er hans sterkeste side. Jeg tenkte på det i pausen mellom første og andre runde. Men så glemte jeg meg med en gang, forklarte Havnaa til Dagbladet om problemene.

Men de varte uansett ikke lenge.

- Han traff meg med tre jabber i den første runden. Det var det eneste han traff meg med. Jeg var aldri rystet på noen som helst måte, forteller en meget lykkelig Kai Robin Havnaa.

- Stort press

- Det har vært et stort press dette med å bokse på hjemmebane. Ikke spesielt moro. Men en stor erfaring. Men da jeg kom opp i ringen foran et fantastisk publikum var det en nytelse, sier Kai Robin Havnaa.

LETTET: Kai Robin Havnaa puster lettet ut mens hans trener Joey Gamache fjerner boksehanskene. Foto: NTB Scanpix
LETTET: Kai Robin Havnaa puster lettet ut mens hans trener Joey Gamache fjerner boksehanskene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hans trener Joey Gamache var også av det lykkelige slaget etter kampen.

- Jeg var engstelig, fordi jeg hadde studert motstanderen på video. Jeg visste han var farlig. Og jeg visste at han var sulten. Jeg ba Kai om å ta det litt rolig i den første runden.

Han forteller hva han sa til sin elev i pausen:

- Da ga jeg ham beskjed om å gi motstanderen en beskjed, smiler Gamache.

Som sier dette om Kai Robin Havnaa:

- I kveld viste han at han har det i seg til å bli en virkelig champion. Problemene med forberedelsene overfor nye motstandere. Og ikke minst presset med å bokse på hjemmebane mestret han som en kommende mester.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer