Havnet i full krangel med Benitez

Etterpå antydet Liege-treneren hjemmedømming.

(Dagbladet.no): At Pepe Reina kanskje var Liverpools beste spiller forteller litt om hvor nær Standard Liege var en sensasjon på Anfield i går kveld.

Det belgiske mesterlaget rullet opp nok sjanser til å vinne, men hadde bare seg selv å takke da Dirk Kuyt ble matchvinner tre minutter før det hele skulle avgjøres på straffer.

I forkant av kvaliken ble Standard Liege levnet små sjanser av sin egen trener Laszlo Boloni. Etter å ha sett laget sitt gi Liverpool kamp til døra var han bare trist.

- Jeg er veldig lei meg, for vi spilte så bra og fortjente å gå videre. Vi var svært godt organisert i begge kampene. Vi så ikke det virkelige Liverpool i disse to kampene, men laget med mest flaks og de største navnene gikk videre, oppsummerte Boloni, ifølge The Guardian.

I samme båt som Mourinho

Det siste var ment som et stikk mot den sveitsiske dommeren Massimo Busacca. I motsetning til Standard Liege, hadde Busacca overdreven respekt for Liverpools stjernegalleri, mener Boloni.

- Vi er litt sinte på dommeren, som var påvirket av de store navnene. Men det er ikke så viktig. Vi hadde mange sjanser, men tok dem ikke. Fysisk var ikke Liverpool så sterke, sier han ifølge The Times.

Han trakk også fram en kontroversiell avgjørelse fra den første kampen i Belgia, der han kalte Tom Henning Øvrebø «søvnig» som ikke godkjente målet der selv ikke tv-bildene ga noe klart svar på om ballen var over streken, før Reina feide den vekk.

AMPERT: Følelsene kokte i ekstraomgangene, særlig da Liverpool lot være å returnere ballen etter at Standard Liege hadde spilt den ut på grunn av skade. Laszlo Boloni spratt opp fra benken - men Rafael Benitez parerte angrepet med å vise hva hva mente om belgisk skuespill og uthaling av tid. Foto: EPA
AMPERT: Følelsene kokte i ekstraomgangene, særlig da Liverpool lot være å returnere ballen etter at Standard Liege hadde spilt den ut på grunn av skade. Laszlo Boloni spratt opp fra benken - men Rafael Benitez parerte angrepet med å vise hva hva mente om belgisk skuespill og uthaling av tid. Foto: EPA Vis mer

Ifølge Boloni hadde situasjonen visse likhetstrekk med Luis Garcias berømte vinnermål mot Chelsea i 2005, som José Mourinho til dags dato nekter å omtale som scoring.

- Over to kamper på 90 minutter greide ikke Liverpool å score, og over to kamper på 90 minutter mot min venn Mourinhos lag, greide ikke Liverpool å score. Men vi fikk svi, begge to. Dette er Mourinho-historien i reprise, så jeg tror jeg bør ringe ham, sa Boloni.

Ampert på benken

Da kampen sto og vippet i ekstraomgangene kokte det på sidelinja hos begge lag. Boloni og Benitez havnet i en opphetet krangel, etter at Liverpool brøt den uskrevne regelen om å spille ballen tilbake til et lag som har trillet den ut på grunn av skade.

Liverpool-manageren signaliserte imidlertid at Liege-spillerne filmet og drøyet tiden. Like etterpå ble Nabil El Zahr snytt for straffe, og i protestene la Sammy Lee inn en søknad om sesongens sinteste ansiktsuttrykk.

Men det ordnet seg for Liverpool til slutt. Rafael Benitez var naturligvis en lettet mann, for jobben hans ville ikke blitt mindre utsatt med en pinlig Champions League-exit mot belgierne.

Det spørs likevel om fansen finner like mange lyspunkter som spanjolen.

- Jeg føler selvsagt lettelse. Vi måtte virkelig jobbe hardt til siste slutt. Det mest positive er at vi spilte litt bedre mot et lag som virkelig var på hugget. Vi scoret mot slutten, som viser at laget jobbet hele veien. Jeg er også virkelig, virkelig glad for at Kuyt scoret vinnermålet. Innsatsen hans er utrolig i hver eneste kamp, sier Benitez.

Havnet i full krangel med Benitez

Gerrard må operere

Økonomisk var det selvsagt enormt viktig for Liverpool å komme til gruppespillet i Champions League, bare inngangsbilletten er verdt over 120 millioner kroner.

Og selv om de fikk det tøffere enn ventet, kan Liverpool aldri avskrives når det begynner å dra seg til på vårparten.

Et skår i gleden i går var at Steven Gerrard må gjennom en lyskeoperasjon, og blir ute i minst to uker. Det betyr at kampen mot Manchester United den 13. september er i fare.

<B>REDDET LIVERPOOL:</B> Dirk Kuyt kranglet inn vinnermålet på bakre stolpe tre minutter før straffekonken var et faktum.
<B>SKÅR I GLEDEN:</B> Steven Gerrard må opereres og går glipp av flere kamper.